Aleksandar Stanojević
FK Partizan
Aleksandar Stanojević

FK Partizan

Aleksandar Stanojević, Foto: FK Partizan

Bliži se kraj još jedne veoma teške sezone za Partizan, četvrte u nizu bez titule. Danima unazad se analizira učinak trenera Aleksandra Stanojevića na klupi Partizana, a on je rekao da neće bikad bežati od odgovornosti.

- Ja sam neko ko se svakodnevno dokazuje, volim da prihvatam odgovornost. Iznad mog imena uvek može da stoji znak pitanja. Za mene je najvažnije da mi ekipa veruje, i da mi klub i navijači veruju. Ako kod te tri stvari postoji neki zarez, onda možemo da načnemo tu temu. Sebi namećem veći pritisak, nego što neko drugi može da mi nametne. Znam šta znači voditi Partizan i kakva je to odgovornost. Uvek želim da preuzmem odgovornost. Za jednog trenera su bitne samo dve stvari. Rezultati, ali ako ih nemate, onda morate da imate osećaj da vam ljudi veruju kako tim ide u dobrom pravcu - poručio je Aleksandar Stanojević.

Crno-bele sutra očekuje duel sa Spartakom, ekipe koja je u prvom delu sezone pošteno oznojila crno-bele. Zahvaljujući golmanu Nemanji Stevanoviću i odbranjenom penalu u 90. minutu crno-beli su slavili u Subotici.

- Sećamo se poslednje utakmice, bilo je vrlo neizvesno. Napadaju sa mnogo igrača, mogu u svakom trenutku da budu opasni. Sa druge strane mi smo u jako dobroj formi. Taj odbranjeni penal Nemanje Stevanovića je ključni momentat prvog dela sezone. Posle toga smo dobili na zajedništvu. Taj momenat nam je doneo impuls i energiju.

Ima Stanojević velike kadrovske probleme uoči sutrašnjeg meča. Duel u Novom Sadu izbacio je iz stroja golmana Stojkovića, zatim Natha, Uroševića, vrlo verovatno i Sumu.

- Imamo i Miljkovića koji je dobio udarac u ranoj fazi meča, ali je izdržao. Vrlo smo roviti. Biće promena. Kvalitetno radi Maki Banjak, zaslužio je šansu, ali bilo bi vrlo stresno da, zbog povreda, menjamo kompletno defanzivnu liniju. Dobiće sigurno šansu u nekoj od narednih utakmica. Isto kao i mladi napadač Milovanović, imamo i Baždara.