Aleksandar Stanojević
Marko Metlaš
Aleksandar Stanojević

Marko Metlaš

Aleksandar Stanojević, Foto: Marko Metlaš

Trener Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je na onlajn konferenciji za medije da je njegovoj ekipi sutrašnji 164. derbi ključan u borbi za šampionsku titulu. Utakmica 30. kola Superlige Srbije između fudbalera Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 18 sati na stadionu "Rajko Mitić".

- Nema šta mnogo da se priča, sve jasno. Nama sutrašnji derbi znači da se približimo rivalu i da budemo konkurenti za titiulu. To je motiv za sutra. Spremni smo, u dobrom smo nizu. Imamo tri dileme oko sastava trenutno. U dobrom smo ritmu i teško je iskristalisati 11 igrača, svi su doprineli dobrom periodu - naveo je Stanojević.

Ekipa Dejana Stankovića u ovom trenutku ima devet bodova više u odnosu na Partizan.

- Sigurno da će ovo utakmica odlučiti da li smo u igri za titulu. Mi smo veliki klub i ne znači nam ništa pobeda u derbiju, ako ne osvojimo tituilu. Ova utakmica je prilika da unesemo neizvesnost, pobeda nas drži u tome. Ako izgubimo, nemamo šanse za titulu - rekao je Stanojević i dodao da će najveća opasnost od crveno-belih pretitii od Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića.

Kapiten crno-belih Vladimir Stojković takođe je svestan značaja sutrašnjeg meča.

- Takmičarska utakmica, u lepom smo "modu". Dobil smo mnogo utakmica, za nas bi bilo dobro da igramo bez pritiska protiv jedne od najboljih ekipa u ligi. Ako izgubimo, imaćemo samo matematičke šanse za titulu - rekao je Stojković.