Rad - Vojvodina
Vladimir Marković/Alo
Rad - Vojvodina

Vladimir Marković/Alo

Rad - Vojvodina, Foto: Vladimir Marković/Alo

Jedan od najzanimljivijih mečeva igra se na Čairu gde se u direktnom duelu konkurenata za opstanak u superligaškom društvu sastaju Radnički iz Niša i Rad.

„Građevinari“ su osokoljeni osvajanjem boda u meču sa Crvenom zvezdom, u kome su nadoknadili dva gola zaostatka. Sa druge strane, Nišlije će znatno morati da poprave efikasnost ukoliko žele pozitivan rezultat s obzirom da su u poslednjih pet mečeva samo dva puta zatresli mrežu i to u trijumfu nad Inđijom (2:0).

Ništa manje uzbuđenja ne očekuje se ni u utakmici između Voždovca i Napretka. „Zmajevi“ će imati izuzetno težak zadatak, jer im u goste dolazi ekipa koja ima najbolje rezultate u poslednjih mesec dana od svih superligaških timova. Kruševljani su u nizu od čak šest uzastopnih pobeda.

Slamku spasa Proleter i Novi Pazar tražiće u duelima sa Radnikom odnosno ekipom Mladosti iz Lučana. Proleter je već osam utakmica bez pobede, trijumf se postavlja kao imperativ. Pazarci su pognutih glava napustili domaći teren u prethodna dva meča, a dodatni motiv za njih je i što žele revanš Lučancima za poraz u prvom delu šampionata (3:2).

Derbi 36 kola Superlige, bez svake sumnje biće meč između trećeplasiranog Čukaričkog i drugoplasiranog Partizana, ali ovaj duel neće imati pretearni takmičarski značaj. U poslednjoj utakmici ovog kola već krunisani šampiona Crvena zvezda pokušaće da u duelu sa Zlatiborom probije magičnu granicu od 100 osvojenih bodova i 100 postignutih golova u sezoni.

Raspored 36. kola: Subota: Novi Pazar - Mladost, Proleter - Radnik, Voždovac - Napredak (16 sati). Nedelja: Mačva - Vojvodina, Metalac - OFK Bačka, Radnički - Rad, Spartak - Inđija, TSC - Javor (14.30 sati), Čukarički - Partizan (16.40 sati), Crvena zvezda - Zlatibor (18.45 sati).