NEVEROVATNA VEST STIGLA IZ ŠPANIJE Superligu nije srušila UEFA, već jedan od najjačih evropskih političara! (FOTO)

Podiglo se mnogo prašine prethodnih dana.

UEFA
UEFA, Foto: EPA/JeanCristopheBott

Španski dnevnik As ima saznanja da je najveći krivac za raspad projekta Superlige - Boris Džonson. Premijer Britanije je srušio Superligu, tvrdi AS. Španski sportski dnevnik ističe da je Džonson čovek koji je najzaslužniji za razaranje Superlige. Po mnogima kontroverzni premijer Britanije rešio je da se umeša u pokušaj puča u evropskom fudbalu i pokazao je celom svetu kako jedan istinski moćan političar može problem da reši za tili čas. Čak i ako su mu protivnici milijarderi, u našem narodu poznatiji kao tajkuni.

AS piše da je Džonson objasnio vlasnicima klubova da Vlada Britanije ne može zakonski da spreči nikog da istupi iz UEFA i osnuje svoje takmičenje. Ali da postoje mehanizmi kojima će im sve to izbiti na nos. Jedan od njih je povećanje taksi na luksuz za vlasnike, a oni koliko god bogati bili teško se odvajaju od svakog centa koji ide na poreze, a druga stvar je, pošto je Britanija u Bregzitu, može da postavi drugačije uslove oko radnih dozvola za fudbalere koji dolaze iz zemalja van Ostrva. U prevodu, možete vi da odete u Superligu, ali zaboravite na opciju da dovodite pojačanja van Engleske i Škotske.

Znajući da pretnje čoveka kakav je Boris Džonson nisu prazna priča, pogotovo što bi mu otvoreni sukob sa alavim milijarderima u klupskim strukturama samo dizao rejting među običnim narodom, čelnici Sitija, Junajteda, Čelsija, Arsenala, Totenhema i Liverpula su počeli da se povlače.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Povezane vesti

  • Korisnik: Tatko
    22/04/2021 - 09:53
    Alal vera Džonsone!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA