Arsenal - Olimpijakos
AP/Matt Dunham
Arsenal - Olimpijakos

AP/Matt Dunham

Arsenal - Olimpijakos, Foto: AP/Matt Dunham

Šveđanin Daniel Ek, osnivač i izvršni direktor muzičke platforme Spotifaj, izjavio je da je vrlo ozbiljan u nameri da preuzme vlasništvo nad Arsenalom. Klub iz Londona je trenutno pod većinskim vlasništvom Stena i Džoša Kronkea. Ekovo bogatstvo se inače procenjuje na oko 3,8 milijardi funti. 

- Vrlo sam ozbiljan. Prikupio sam sredstva za ovo. Želim da sadašnjim vlasnicima kluba predstavim zanimljivu ponudu i nadam se da će me saslušati - rekao je Ek u intervjuu američkoj televiziji Si-En-Bi-Si (CNBC).

Vlasnici Arsenala Sten i Džoš Kronke u utorak su saopštili da su "100 odsto posvećeni klubu" i da ga neće prodati.

- Nismo dobili nijednu ponudu i nećemo se time baviti - saopštili su vlasnici kluba.

Ek je rekao da nije očekivao da će se sve desiti odmah, osvrćući se na izjavu vlasnika Arsenala da ne nameravaju da prodaju bilo kakav udeo.

- Pripremio sam se za ideju da to može da bude dug put - rekao je EK.

Arsenal se trenutno deseti na tabeli Premijer lige, a sezonu bi mogao da završi na najgoroj poziciji još od sezone 1994/95, kad bio na 12. mestu. Londonski klub je 13 puta bio šampion Engleske, a poslednju titulu osvojio je 2004. godine. Do kraja ove sezone igraće u polufinalu Lige Evropa protiv Viljareala. Osvajanjem titule u Ligi Evrope Arsenal bi za sledeću sezonu osigurao nastup u Ligi šampiona.

- Moj fokus je na navijačima i pokušaju da vratim ovaj klub na put stare slave. Ja sam pre svega navijač i želim da ovaj klub napreduje -zaključio je Ek.