Veljko Birmančević (Čukarički)
ALO/Vladimir Marković
Veljko Birmančević (Čukarički)

ALO/Vladimir Marković

Veljko Birmančević (Čukarički), Foto: ALO/Vladimir Marković

Kada ekipa postigne pet golova, jasno je da su svi igrači bili na najvišem nivou.

- Prezadovoljan sam, kako da ne budem. Bila je ovo jedna od najbitnijih utakmica u sezoni za nas, u smislu da se daleko odlepimo na četvrtom mestu, što smo na kraju i učinili. Teško mi je da bilo koga izdvojim, svi su pružili fenomenalnu partiju – kazao je dan posle meča Đorđević. 

Ne dešava se tako često da jedan igrač na meču zabeleži čak tri asistencije. Upravo to je protiv Subotičana pošlo za rukom kapitenu Čukaričkog Marku Dociću.

- Odavno sam govorio da je on blago ove ekipe, u svakom smislu. I liderstva, njegove uloge u celom timu, komunikacije između igrača i stručnog štaba, uprave... Igračke kvalitete i da ne pominjem. Ali, teško mi je posle ovakve utakmice bilo koga da izdvojim, ne bih smeo ni da počnem da nabrajam... – istakao je Đorđević.

Do kraja sezone je ostalo još devet kola, Čukarički je na odličnom putu da se posle godinu dana pauze izbori za takmičenje na međunarodnoj sceni. Trenutno su četvrti na tabeli sa 58 bodova.

- Iskreno se nadam da je prednost takva da ne može da se istopi. Pogledali smo se u svlačionici, složili se da sad počnemo da pričamo o trećem mestu. Znamo da je to u Super ligi bio najveći uspeh kluba do sada, da smo blizu i nekih drugih rekorda, po broju osvojenih bodova i postignutih golova u jednoj sezoni. Imamo sasvim dovoljno motiva da do kraja igramo u istom ritmu. Sa druge strane, očekujem da mladi momci još više koriste prilike koje će im se pružati. Neće biti lako ni u jednom meču, igraćemo i sa ekipama koje će se boriti za opstanak u društvu najboljih, a one su tada na maksimumu. Na nama je da u svakom meču idemo na pobedu i da sezonu završimo kako dolikuje ovakvom klubu – zaključio je Dušan Đorđević.