Zoran Tošić
Alo/Vladimir Marković
Zoran Tošić

Alo/Vladimir Marković

Zoran Tošić, Foto: Alo/Vladimir Marković

Zato ne čudi što ovog krilnog fudbalera crno-belih na okršaju protiv ruskih klubova uhvate emocije!

Kao bivši igrač CSKA, najviše mu prijaju pobede i golovi protiv ostalih moskokvskih klubova, kao što je Lokomotiva koju je Partizan dobio na penalima!  

Upravo je Tošić bio strelac za crno-bele u 34. minutu na toj utakmici:

"Drago mi je što sam ponovo dao gol protiv jednog od mojih omiljenih protivnika, ali najbitnije je da smo dobro startovali i da smo napravili uspešan prvi korak. Pobeda je bitna, drago mi je da smo sa dva boda počeli takmičenje u azijskoj zemlji".

Ističe da će u njega biti uprte oči u duelu sa Spartakom:

"Nisam imao prilike ni sa kim da razgovaram. Pretpostavljam da je svim navijačima CSKA drago što smo pobedili, ali će sve oči biti uprte u mene i Natha protiv Spartaka, obzirom da je u pitanju najveći rival Armejaca".

Zoran Tošić, Slobodan Urošević

Alo/Marko Metlaš

Zoran Tošić, Slobodan Urošević, Foto: Alo/Marko Metlaš

Popričao je sa hrvatskim fudbalerom pre nego što je meč počeo:

"Sa Vedranom Ćorlukom sam se video pre utakmice, malo smo razgovarali i tokom igre. Nismo imali prilike posle utakmice da pričamo. Verujem da je, pošto je dugo bio član Lokomotive dok sam ja igrao za CSKA, u sebi pomislio da sam baš taličan kad mi je s druge strane njegov bivši klub".

Popularni "Bambi" je najopasniji kad sa levog roglja ulazi u sredinu i odapne strelu, to Rusi nisu naučili za sedam godina:

"Ne znam, očigledno da nisu obzirom da je to moj specijalitet, da sam postigao gol onako kao što najbolje umem i što je moja najjača strana. Verovatno su zaboravili obzirom da sam već tri godine u Partizanu, dobro je da ih podsetim".

Analizirao je odakle dolazi najveća opasnost od Spartaka i da li Partizan može da ih pobedi:

"Siguran sam da može. Lokomotiva je, igrački, naš najjači protivnik na turniru. Dovoljno smo ozbiljno shvatili takmičenje, bez obzira što je je prijateljskog tipa. Želimo da ga osvojimo ukoliko nam se pruži šansa, imamo ozbiljnu priliku da savladamo i Spartak. Moskovljani su promenili mnogo igrača u odnosu na period kad sam ja igrao. Drugačije je bilo sa Lokomotivom, jer je jesenas učestvovala u Ligi šampiona i njen sastav sam znao" – zaključio je Tošić.