Crvena zvezda Mladost 20.3. 2021
Alo/Marko Metlaš
Crvena zvezda Mladost 20.3. 2021

Alo/Marko Metlaš

Crvena zvezda Mladost 20.3. 2021, Foto: Alo/Marko Metlaš

Pred večiti derbi sa Partizanom u sredu na "Marakani" Zvezda je u Kruševcu pobedila Napredak 4:1 i napravila dobru uvertiru 17. prvenstvenom pobedom u nizu.

90. minut: Samo što je isteklo vreme sudija je svirao kraj, a mogao je meč da produži 5 minuta zbog deset izmena.

85. minut: Oba trenera obavila su po pet izmena.

76. minut: Pavkov je dobio loptu na ivici kaznenog, uneo je koji metar, a onda šutirao, dijagonala, lopta se zakoprcala u mreže - 1:4.

75. minut: Pavkov je zamenio Falćinelija.

73. minut: Bivši igrač Zvezde Luka Milunović hvata volej na ubačenu loptu sa desne strane i sa 11 metara matira Borjana - 1:3.

71. minut: Falko sa dvadesetak metara izvodi slobodan udarac, lopta odskače pred golmanom, ali je nekako brani, odbija, nigde nikog na pet metara, pritrčava Ben i loptu šalje u praznu mrežu - 0:3.

69. minut: Falko i Srnić zamenili su Gavrića i Ivanića.

67. minut: Sa 30 metara šutira Petrović, lopta je promenila smer, umalo prevarila golmana Živkovića, ali je u poslednji čas krenuo na pravu stranu.

65. minut: Ivanić proba sa 23 metra, ali pravo u Živkovića ide lopta.

62. minut: Probao je Petrović sa dvadesetak metara, lopta je završila metar, dva iznad prečke. Napredak je menjao, Milunović je ušao umesto Miloševa, a Melunović umesto Čečarića.

58. minut: Kontra Čarapana, sa leve strane centrira Kostić, Milošev hvata volej na deset metara, Borjan na mestu, iz drugog pokušaja je uhvatio loptu.

55. minut: Nepotreban start Sprema, uklizao je uz aut liniju i pokosio Gajića. Od sudije je "nagrađen" žutim kartonom.

47. minut: Dobra lopta Bena u prostor, utrčao je Ivanić, sam je bio pred golmanom, ali je sa ivice kaznenog šutirao po zemlji metar pored stative.

46. minut: Ben je zamenio Sanoga, a Petrović Kataija.

2. POLUVREME:

42. minut: Ivanić centrira sa leve strane, Katai proba glavom sa 13 metara, lopta završava pored stative nekoliko metara.

41. minut: Katai ubacuje loptu u peterac iz slobodnog udarca, lopta udara igrača Napretka i pada na dva metra pred Ivanića, ali je on jedva okrznuo, na kraju je šut igrača Zvezde izblokirao Bačanin.

40. minut: Kiša lije, na trenu rovovska bitka, ali šansi nema.

25. minut: Kiša, klizava lopta, rešio je to da iskoristi Ivanić, šutirao je sa tridesetak metara, jedva je jednom rukom odbranio golman Živković, odbio je loptu na šest metara, pritrčao je Falćineli i poslao je čuvaru mreže kroz noge - 0:2.

21. minut: Gajić je ušao u kazneni, centrirao, lopta je pogodila u ruku Sprema, bar je tako video sudija Šegrt i dosudio penal. Sa kreča šutnuo je Katai po sredini gola - 0:1.

15. minut: Posle kornera pred golom Kruševljana u kontru je sam krenuo Kočić. Situacija 1 na 4, pa se odlučio za šut sa dvadesetak metara, izblokiran je, izborio je korner.

10. minut: Posle ubacivanja sa leve strane Gavrić je sa desetak metara pokušao glavom, lopta je otišla tri metra pored stative.

8. minut: Kiša lije u Kruševcu. 

3. minut: Dva dalekometna pokušaja gostiju otišla su nebu pod oblake.

1. POLUVREME:

Zvezda je prošlog oktobra golovima Falćinelija i Ivanića (2) pobedila u Beogradu Napredak 3:0.

Sada je došlo vreme za revanš u Kruševcu, na stadionu pod Bagdalom.

Oba strelca sa prvog meča su u startnoj postavi crveno-belih, koji su jedini neporaženi tim u Super ligi.

Domaći su u meč ušli bez Alena Melunovića, najboljeg strelca tima sa 6 golova.

Beogradski crveno-beli su na skoru 26-2-0, a poslednji remi upisali su 25. oktobra 2020. u 12. kolu na "Marakani" kada je gostovao Javor.

Jedini preostali remi je viđen nedelju ranije na stadionu u Humskoj kada su sa Partizanom odigrali 1:1.

Napredak - Crvena zvezda 1:4 (0:2)

NAPREDAK: Živković, Marinković, Kostić, Čečarić (od 62. Melunović), Mršić, Kočić (od 77. Zeljajić), Spremo (od 82. Laban), Milošev (od 62. Milunović), Zonjić, Milovanović (od 82. Đeković), Bačanin.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gajić, Ivanić (od 69. Srnić), Degenek, Pankov, Katai (od 46. Petrović), Falćineli (od 75. Pavkov), Nikolić, Gavrić (od 69. Falko), Sanogo (od 46. Ben), Gobeljić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE JOŠ: