Lacio
EPA/RiccardoAntimiani
Lacio

EPA/RiccardoAntimiani

Lacio, Foto: EPA/RiccardoAntimiani

Utakmica Lacio - Torino neće se odigrati večeras u Rimu, a pitanje je kad će. Gosti su sprečeni su da krenu na gostovanje Laciju od strane zdravstvenih čelnika, pa je izvesno da će se na Apeninima ponoviti situacija iz oktobra u kojoj su glavni akteri bili Napoli i Juventus.

Odgovorna zdravstvena tela u Italiji nisu dozvolila Bikovima da otputuju u Rim, pa da današnji duel u okviru 25. kola Serije A neće biti odigran u predviđenom terminu, a ostaje dilema da li će utakmica biti odigrana u drugom terminu ili će se epilog razrešiti pravnim putem.

Dolazak gostiju u italijansku prestonicu sprečen je jer karantin fudbalerima Torina ističe tek večeras u ponoć, a promenu odluke odgovornih za javno zdravlje u Italiji nije donela ni serija testova obavljena juče.

Torino se tako našao u problemu jer nema pravo da traži odlaganje susreta zbog uslova da klub u svojim redovima mora da ima barem deset zaraženih koji Bikovi ne ispunjavaju, međutim oni su istovremeno onemogućeni da izađu na megdan Laciju koji je naglasio da će igrači domaćeg kluba u 18.30 biti na terenu. Zbog zaraženih u redovima Torina prethodno je odložen susret sa Sasuolom koji će umesto prethodnog petka biti odigran 17. marta. Ipak, još je neizvesno je da li će i današnji meč biti odložen ili će epilog biti odlučen za zelenim stolom.

PROČITAJTE JOŠ: