Crvena zvezda - Radnik 2:1 (0:1) 17.4.2021.
ALO/Marko Metlaš
Crvena zvezda - Radnik 2:1 (0:1) 17.4.2021.

ALO/Marko Metlaš

Crvena zvezda - Radnik 2:1 (0:1) 17.4.2021., Foto: ALO/Marko Metlaš

Drama pre četiri dana, drama i ove srede. Fudbaleri Radnika pokazali su šampionu Srbije da ume protiv njih. Crveno-beli su prethodne subote došli do trijumfa tek u 86. minutu, a sada su prečka, ali i Milan Borjan bili saveznici šampiona naše zemlje pa je domaćin posle godinu dana pauze ponovo u borbi za trofej najmasovnijeg srpskog fudbalskog takmičenja.

Kako je počelo na "Marakani" delovalo je da će Zvezda do vrha napuniti mrežu ekipe iz Surdulice. Nemanja Milunović još jednom je pokazao da je najjače oružje crveno-belih - prekid. Korner je izveo Gelor Kanga, a štoper domaćin doneo prednost. Nastala je polemika da li je Seku Sanogo dirao loptu pre nego što je ušla u gol, ali se ispostavilo da nije, tako da ofsajda nije bilo i Zvezda je mogla da se raduje.

Mogao je Dijego Falćineli da poveća vođstvo, ali je golman Ranđelović ponovo bio sjajan, kao i u subotu kada je odbranio dva penala. Ipak, Italijan je loptu poslao iza leđa čuvaru mreže gostiju u 33. minutu nakon "školske" akcije. El fardu Ben je probio po strani i uposlio napadača koji pogađa za 2:0.

Crvena zvezda - Radnik 2:1 (0:1) 17.4.2021.

ALO/Marko Metlaš

Crvena zvezda - Radnik 2:1 (0:1) 17.4.2021., Foto: ALO/Marko Metlaš

Tada je delovalo da su crveno-beli već završili posao i da im prestoji samo potvrda trijumfa. Međutim, najbolji strelac Superlige Srbije Milan Makarić pokazao je zašto se priča o njemu. Odlično se snašao u šesnaestercu domaćih i dao nadu svom timu.

Tada je počela prava drama, a inicijativu su u potpunosti preuzeli gosti. Mogli smo da gledamo i penale, ali je lopta prvo pogodila prečku nakon šuta Marakića u 85. minutu, a onda u 91. Borjan vrhovima prstiju čuva svoj gol posle udarca Danoskog, a ujedno i šalje Zvezdu u finale.

Crveno-beli će posle godinu dana pauze ponovo igrati u finalu Kupa i ponovo će imati priliku da se domognu duple krune. Na tom putu stajaće im ili Partizan ili Vojvodina.

Golove pogledajte u nastavku teksta.

CRVENA ZVEZDA - RADNIK 2:1 (2:0)

Milunović u 2. minutu, Falćineli u 33. minutu - Makarić u 51. minutu

Stadion: Rajko Mitić, Sudija: Miloš Đorđić

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić, Milunović, Degenek, Rodić (od 56. Srnić) – Sanogo, Kanga – Ben (od 56. Gobeljić) , Ivanić, Katai (od 56. Nikolić) – Falčineli.

RADNIK: Ranđelović – Bogdanovski, Radmanovac, Jokić, Stojanović – Oreščanin, Biber – Stamenković, Subotić (od 71. Milovanović), Spasić - Makarić.

KRAJ!

92. minut - Prečka, ponovo! Sada je Milovanović pogodio okvir gola! Neverovatno!

90. minut - Još četiri minuta nadoknade!

87. minut - Kanga preti, ali lopta ide pravo u ruke Ranđeloviću.

85. minut - Prečka! Danoski je sjajno šutirao iz okreta levom nogom, ali sreća na strani Zvezde!

74. minut - Nova promena u Zvezdi, Milan Pavkov menja Falćinelija.

71. minut  - Prete ponovo gosti, pokušao je Danoski da uposli Stamenkovića, ali je malo nedostajalo da vezista gostiju matira Borjana. Nakon toga pravi promenu Slavoljub Đorđević i na teren umesto Subotića šalje Milovanovića.

70. minut - Gajić je probao, ali ponovo spreman Ranđelović.

62. minut - Dve ozbiljne šanse za Zvezdu! Prvo je Milunovićev šut sa gol linije izbacio Jokić, a onda Sanogo prebacuje ceo gol sa nekih 2, 3 metara, međutim, mora se priznati da je bio u jako teškoj poziciji.

56. minut - Žuti karton zaradio je Spasić, a Dejan Stanković pravi tri izmene. Marko Gobeljić menja El fardu Bena, Slavoljub Srnić je u igri umesto Milana Rodića, dok je Veljko Nikolić zamenio Aleksandra Kataija.

55. minut - Još jednom preti Makarić, ali brani ovog puta Borjan. Nakon toga žuti karton za Nemanju Milunovića.

51. minut  - GOOOOOL! Makarić! Najbolji strelac Superlige pokazuje klasu i uspeva da vrati u igru goste iz Surdulice!

50. minut - Ponovo u centru pažnje Makarić. Primio je loptu na nekih 15 metara od gola, ali je lopta otišla daleko iznad okvira koji čuva Borjan.

48. minut - Pretio je Ivanić odmah na početku, ali brani Ranđelović pokušaj crnogorskog reprezentativca.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

POLUVREME!

45. minut - Još tri minuta nadoknade u prvom delu.

33. minut - GOOOOOL! Falćineli! Italijan nije uspeo na početku meča, ali jeste sada! Ben je centrirao, a napadač domaćih zakucao loptu u mrežu!

25. minut - Odličan pokušaj Milana Makarića, najboljeg strelca Superlige Srbije, ali brani njegov imenjak Borjan. Prva ozbiljna šansa za goste.

20. minut - Mirko Ivanić preti, ali siguran Đorđević.

12. minut - Nakon pogotka domaćih, malo je opao ritam meča. Crveno-beli kontrolišu situaciju, ali ne uspevaju da zadaju još jedan udarac gostima.

4. minut - Preti sada Falćineli, ali brani zicer napadača Zvezde golman gostiju Ranđelović.

3. minut - Sudija se dvoumio da li je pogodak ili ne, jer je lopta na putu do gola zakačila Sekua Sanoga, ali je linijski sudija pokazao da je lopta pre nego što je dodirnuo vezista crveno-belih već prešla liniju. 

2. minut - GOOOOOOL! Milunović pogađa posle kornera! Odličan centaršut Gelora Kange, a štoper crveno-belih još jednom pokazuje da je prekid najjače oružje Stankovićeve Zvezde!

17.02 - Utakmica je upravo počela!

16.35 - Dve ekipe sastaće se drugi put u samo četiri dana. U subotu je u okviru 32. kola Superlige Srbije odigran jako interesantan meč. Gosti miz Surdulice vodili su sa 0:1, ali su u 86. minutu pogotkom Mirka Ivanića ostali bez bodova. Golman Ranđelović bio je u centru pažnje jer je odbranio dva penala domaćim fudbalerima, a u igru je ušao nakon povrede prvog čuvara mreže Kostića.

16.30 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču polufinala Kupa Srbije između Crvene zvezde i Radnika iz Surdulice. Uz alo.rs pratite uživo dešanja sa "Marakane".

Komentari (1)

Pekson

21.04.2021 20:44

prvi gol-cist ofsajd.