Mihajlo  Pjanović
Marko Metlaš
Mihajlo  Pjanović

Marko Metlaš

Mihajlo Pjanović, Foto: Marko Metlaš

Pakao u Nikoziji? Pa šta. Omonija je težak protivnik? Neka je. U baraž za Ligu šampiona, na dvomeč s Olimpijakosom, ide Zvezda!

Mihajlo Pjanović i Ivan Vukomanović, bivši asovi crveno-belih, članovi generacije koja je onomad savladala istoimenu prepreku (1:1, 2:1 u revanšu na „Marakani“), veruju da će se Dekijevi izabranici (danas, 17) radovati eliminaciji kiparskog tima iz trećeg kola kvalifikacija za LŠ.
- A šta drugo da očekujem nego pobedu i prolaz? Kvalitetniji smo tim - poručuje Pjanović, strelac gola u Nikoziji pre 19 godina.

I Vukomanović, veli takođe u razgovoru za „Alo!“, nada se slavlju prvaka Srbije:

- Zvezda je bolji tim od Omonije, izgleda bolje na terenu, naravno to mora da pokaže kroz takmičarsku igru. Danas, za razliku od 2001, nema taktiziranja u smislu „samo da izdržimo, pa ćemo ih dobiti na 'Marakani'“. Ne, pred našim momcima je 90 minuta, možda i 120, pa neka se pokažu.

Ivan Vukomanović

Profimedia

Ivan Vukomanović, Foto: Profimedia

Vukomanović je prošle godine radio baš na Kipru, vodio je Anortozis, i zna kakav je Omonija tim.

- Dobar, sa kvalitetnim individualcima koje vodi dobar trener. Mi smo imali mnogo šansi, a izgubili smo 1:0. Zato Zvezdini igrači moraju da budu pažljivi, koncentrisani na svaki detalj - upozorava bivši defanzivac.

Jula 2001. crveno-beli su igrali u večernjem terminu, a danas...

- Smatram da je njihova prednost to što nema revanša u Beogradu, a ne vremenski uslovi. Ako se dobro sećam, tad smo još bili u fazi priprema i bilo je najvažnije da se prođe. Rezultat je i sada najvažniji, sve ostalo se zaboravlja. A pamtiće se, ubeđen sam, da je Zvezda ponovo prošla Omoniju - poručuje Pjanović.

Igrači Zvezde

Foto: FK Crvena zvezda

Igrači Zvezde, Foto: Foto: FK Crvena zvezda

Njegov tadašnji saigrač takođe ne misli da kiparska vrelina može presudno da utiče na konačan ishod.

- Da, biće teško crveno-belima, ali zbog toga su profesionalci, neka izdrže. Sreća je da nema publike, jer Kiprani umeju da naprave atmosferu neprijatnu za gostujuće timove, a još važnije je što ova Zvezdina generacija ima mnogo više iskustva u evropskim utakmicama na ovom nivou nego igrači Omonije. Optimista sam, verujem da ćemo proći - ističe Vukomanović.