Nele Karajlić
Alo!
Nele Karajlić

Alo!

Nele Karajlić, Foto: Alo!

Argentinci vole tango, muziku, umetnost uopšte, vole da slave, da piju, da jedu i ne kriju emocije. Suze su normalne u komunikaciji. Ali strast prema fudbalu prevazilazi svaku razumnu meru.

VELIKI JUBILEJ

100. DERBI (6. MAJ 1995)

C. ZVEZDA 2 (0) PARTIZAN 1 (0)

To je za DERBI ispričao Nele Karajlić prisećajući se boravka u Argentini 2001.

Nele Karajlić

Alo!

Nele Karajlić, Foto: Alo!

- Jedan od tih strastvenih ljubitelja fudbala, sa kojim smo sklopili najčvršće prijateljstvo, bio je Alehandro Čepenikas. Sportski novinar, veliki ljubitelj naše muzike i Kusturičinih filmova, čovek koji je objavio knjigu „Subota“, a koja predstavlja sve rezultate druge, treće i četvrte argentinske lige od početka dvadesetih godina do danas. Ta knjiga je prodata u više 20.000 primeraka! Samo rezultati i tabele! - kaže Nele.

KVIZ 12.

Koji je čuveni golman niškog Radničkog branio za Partizan u derbiju?

* Čitaoci novina odgovore šalju na mejl derbi@alo.rs, a posetioci portala na Fejsbuk stranicu „alo.rs“. Po jedan najbrži čitalac i posetilac sajta koji daju tačan odgovor dobiće na poklon knjigu DERBI.

* Na kraju kviza biće izvučena glavna nagrada - sedam dana za dvoje u hotelu „Rudnik“ u Kučevu (u konkurenciju ulazi svih 30 nagrađenih).

SAZNAJTE VIŠE NA ALO.RS

I onda...

- Nekoliko godina kasnije stiže od Čepeta molba da odgovorim na poziv italijanskog novinara, te da sa njim uradim intervju. Pristanem. Javio mi se na telefon Alesandro Gori. Govorio je srpski bolje od ovih s „južne pruge“. Našli smo se u hotelu „Moskva“. On je sedeo u Zvezdinom dresu. Rođen u Udinama, na granici sa velikom Jugoslavijom, odmalena navija za crveno-bele. Ne da navija, već je fanatik. Još kao klinac, svake nedelje sedao je u voz, putovao kroz Jugoslaviju i gledao Zvezdine utakmice od Skoplja do Ljubljane. Kad je postao novinar, prvo što je radio bili su intervjui sa Zvezdinim igračima. Goreo je za Zvezdu. Bio je u Bariju, naravno.

Prognoza Bate Živojinovića

Dušan Savić je prvi srpski fudbaler čije su ime i prezime navijači horski skandirali. Orilo se „Duleee Saaavić“ iz grla navijača Zvezde.

- Uoči jednog derbija, Sušić, Stamenković i ja smo bili mnogo nervozni i svi smo ćutali. Banuo nam je u sobu Bata Živojinović. Rekao nam je da se ne sekiramo jer ćemo dobiti sa 3:1. Čak je prognozirao da ćemo nas trojica biti strelci. Tukli smo ih sa 4:1, a nas trojica smo savladali Ivančevića - ispričao mi je Savić.

Bata Živojinović

Foto: Youtube/printscreen

Bata Živojinović, Foto: Foto: Youtube/printscreen

Gori je otkrio Neletu da je neko vreme radio za Ujedinjene nacije, što je značilo da ga je posao bacao i po zemljama u kojima sigurnost nije za pohvalu.

- U takvoj jednoj zemlji dres Zvezde mu je spasao život! Jedan naš čovek našao mu se na usluzi da ga izvuče iz nevolje u koju je upao. „Da nisi nosio Zvezdin dres, ne bih te ni primetio“, rekao mu je taj čovek.

Kako do DERBIJA

Knjigu Dragiše Kovačevića DERBI možete kupiti u objektima „Moj kiosk“ ili poručiti mejlom „derbi4dk@gmail.com“ i telefonom 064/905-3929. Uz knjigu se dobija dvosatni DVD sa najlepšim golovima u derbiju.

U NAREDNOM BROJU:

Slobu fudbal nije zanimao

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

aaaa

12.10.2020 08:52

J... li ti mater ovi s"juzne prugec" majmune!