NEVEROVATNA NBA PRIČA Niko ga nije želeo, a sada ide na Ol star meč!
EPA-EFE/JIM LO SCALZO SHUTTERSTOCK OUT

 

Objavljen je spisak učesnika sledećeg NBA Ol-Star meča, a među mnogim zvezdama našao se i plejmejker Toronto Reptorsa Fred Vanvlit.

Ovaj 185 centimetara visoki plejmejker je specifičan po tome što je jedini igrač koji će nastupiti na NBA Ol-Staru a da nije draftovan! 

Njegova priča je fascinantna! Ne preterano atletski dominantan ipak je bio jedan od glavnih igrača Vičita Stejta dok je nastupao u NCAA, ali mu to nije donelo selekciju na NBA draftu 2016. godine. Dva tima iz razvojne lige su mu tada nudila dvogodišnje ugovore vredne 20.000 dolara, ali je odbio i umesto toga ušao u tim Toronto Reptorsa za Letnju ligu. 

JOKIĆ DOBIJA MEGA POJAČANJE! Harden nikad bliži Denveru!

NEVEROVATNA NBA PRIČA Niko ga nije želeo, a sada ide na Ol star meč!

EPA-EFE/JIM LO SCALZO SHUTTERSTOCK OUT

 

 

Šanse da dobije ugovor bile su minimalne, Toronto je tada u sastavu imao tri plejmejkera od kojih je Delon Rajt bio mladi talenat, Kori Džozef dokazani kvalitet, a Kajl Lauri lider tima. Reptorsi su na platnom spisku imali 14 igrača, a za to još jedno mesto borilo se sa još pet igrača, od kojih je jedan bio i nama dobro poznati šuter Brejdi Hejslip koji je jedno vreme nastupao u ABA ligi.

Izborio se za ugovor i igrao uglavnom u razvojnoj ligi gde je bio ključni čovek Reptorsa 905 u osvajanju titule šampiona razvojne lige. Polako je ušao u prvi tim, a onda je 2019. bio šesti igrač Toronta, čovek koji je sa klupe najviše doprineo osvajanju šampionske titule.

Sada je prvi plej tima, potpisao je ugovor "težak" 85.000.000 dolara, a uspeo je sada i da dođe do Ol-Star tima, tako da se njegova NBA bajka nastavlja i sada je pitanje koji je naredni korak ovog talentovanog košarkaša. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.   

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading