ŽOFRI LOVERNJ NOVI KOŠARKAŠ ASVELA Bivši kapiten još jednom zaobišao Partizan (VIDEO)
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Žofri Lovernj (30) novi je košarkaš Asvela. Ovom odlukom francuski košarkaš razočarao je navijače Partizana koji su ga zvali da se vrati u Beograd.

Kada je postalo jasno da neće ostati u Žalgirisu, Lovernj je od strane pristalica crno-belih dobijao "milione" poruka da dođe u tim Željka Obradovića. Na kraju se odlučio za drugi evroligaški klub.

Asvel je potvrdio da je Žofri potpisao trogodišnji ugovor i da se tako pridružio Nandu De Kolou. Predsednik tima, legendarni Toni Parker, nije krio oduševljenje.

- Dolazak Nanda i Žoa nam znači mnogo. Pokazuje koliko je ovaj naš projekat važan i da su ambicije velike, posebno za francusku košarku. Njihovo iskustvo biće veoma bitno za našu ambicioznu grupu - rekao je Parker.

Lovernj je u kairjeri igrao za Šalon, Valensiju, Partizan, Himki, Denver, Oklahomu, Čikago, San Antonio, Fenerbahče i Žalgiris. Kakav je trag ostavio u Partizanu najbolje govori podatak da je postao prvi stranac kapiten ekipe. Sa klubom je osvojio ABA ligu i dva puta je bio šampion u Superligi.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading