OVO ZANIMA CELU NACIJU Evo kako Srbija može da izbegne Amerikance do finala Svetskog prvenstva
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Košarkaši Srbije saznali su rivale na predstojećem Svetskom prvenstvu koji će se održati od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Srbija je smeštena u grupu B zajedno sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom, a mečeve grupne faze igraće u Manili, na Filipinima.

Ova grupa se u drugoj fazi ukršta sa grupom A, gde se nalaze domaćin Filipini, Italija, Angola i Dominikanska Republika.

U drugoj rundu plasiraće se po dva tima iz svake grupe koja neće moći da se susretnu, već će svaki tim igrati samo protiv timova iz druge grupe, što znači još dve utakmice, a dva prvoplasirana tima, izboriće plasman u četvrtfinale.

OVO ZANIMA CELU NACIJU Evo kako Srbija može da izbegne Amerikance do finala Svetskog prvenstva

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Srbija bi trebalo da bude favorit za prvo mesto u grupi, u obe faze, a bitno je da to i ostvari jer bi u tom slučaju, naša reprezentacija najverovatnije izbegla Ameriku do finala.

U slučaju da Srbija bude prvoplasirana u drugoj fazi, u četvrtfinalu bi u ukrštala sa drugim iz grupe J (druga faza), u kojoj bi, prema očekivanjima trebali da budu Amerika, Grčka, Litvanija i Crna Gora.

To znači, da ukoliko bi Amerika bila prva u drugoj fazi, Orlovi bi u četvrtfinalu vrlo verovatno igrali protiv Grčke ili Litvanije, a ukoliko bi Amerikanci bili drugi, sastali bi se sa nama u četvrtfinalu.

U slučaju plasmana u polufinale, Srbija bi mogla da se susretne sa ekipa iz drugog dela kostura poput Španije, Francuske, Slovenije, Kanade, Australije ali naravno, sve zavisi od rezultata tih selekcija, a tek u finalu, u slučaju plasmana, Srbija bi igrala sa Amerikom.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading