Pobeda naših košarkašica
Foto: Promo/FIBA

Sledeći rival Srbije – sutra od 12 časova – biće selekcije Portugalije, koaj je u prvom kolu pobedila Češku, 83:68.

Izrael je od početka nametnuo svoj ritam. Veliki problem našem timu prestavljali su skromni procenti šuta, zbog čega smo dosta dugo bili u situaciji da jurimo prednost rivala.

I pored nešto sporijeg starta, tim koji vodi selektorka Dajana Butulija uspeo je da uhvati priključak. Početkom drugog perioda posle poena sa penala Nevene Rosić prišli smo na samo dva poena zaostatka – 20:18. Međutim, Izrael je uzvratio serijom 15:4 i polovinom druge četvrtine pobegao na 35:22. Do kraja prvog poluvremena viđena je mnogo bolja igra našeg tima, koji je ovaj deo zaključio serijom 8:2, pa se na veliki odmor otišlo sa sedam poena prednosti za Izrael – 37:30.

I po povratku iz svlačionica, situacija se nije bitno menjala. Naš tim je delovao sigurnije, ali je Izrael i pored toga uspevao da održi distancu, pa i da u poslednji period uđe sa devet poena prednosti – 57:48, imale su naše rivalke u ovom delu i plus 12 – 62:50, u 31. minutu. Ali to nije pokolebalo naš tim.

Katarina Knežević je trojkom pokrenula naš tim ka preokretu. Marina Marčetić je zatim bila sigurna sa distance, pa Kneževićeva sa penala… Srbija je lagano topila prednost Izraela, sve dok poenima Nevene Rosić, tri i po minuta pre kraja nismo došli do poravnanja – 65:65, pa minut kasnije i vođstva – 65:67, koliko je bilo posle poena Dunje Zečević, da bi pred poslednju 61 sekundu bilo – 70:71. Čekalo se dugo na poene nekog tima. Prva je bila sigurna Nevena Rosić, sa penala, četiri sekunde pre kraja. Za – ispostavilo se – konačnih 70:73 i pobedu Srbije.

Najefikasnija u našem timu bila je Nevena Rosić sa 18 poena, Katarina Knežević dodala je 15, uz 8 skokova, Dunja Zečević 14, uz čak 18 skokova, 8 u napadu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading