Đordi Bertomeu
EPA-EFE/MATTEO BAZZI
Đordi Bertomeu

EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Đordi Bertomeu, Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Predsednik kompanije EKA i čelnik Evrolige i Evrokupa, Đordi Bertomeu rekao je da se nada da bi ograničeni broj navijača mogao da prisustvuje završnom turniru jačeg takmičenja pod njegovom kontrolom, koji se igra u maju, u Kelnu.

- Naravno, ne puna hala, to je sigurno. Još je rano reći da li će navijačima biti dozvoljen ulaz u dvoranu, ali najvažnija stvar, naša najveća zabrinutost na početku sezone bila je da li ćemo uspeti da igramo sezonu - rekao je Bertomeu.

Evroliga je potpisala ugovor sa američkom konsultantskom kompanijom Elevejt Sports, koja bi trebalo da pomogne u razvoju strategije za prodaju ulaznica, prijem i iskustvo navijača za "fajnal for", koji će se održati od 28. do 30. maja u Kelnu. Utakmice završnog turnira prenose se u više od 200 zemalja. Prošlogodišnji turnir otkazan je zbog pandemije koronavirusa, poništena je cela sezona.

- I dalje verujemo da će određeni procenat navijača moći da prisustvuje. Pokušavamo da otkrijemo kako da nadoknadimo to što će ovo biti drugačiji "fajnal for" u poređenju sa prethodnih 16, 17, koji su bili velika stvar evropske košarke. Narednih nekoliko nedelja ili meseci pokušaćemo da smislimo kako ovo da uradimo na najbolji način i kako da turnir približimo navijačima koji ne mogu biti sa nama.

Na nekim evroligaškim utakmicama ove sezone bilo je navijača u halama, u ograničenom broju.

- Neki navijači su se vratili. To je dobar znak. Kako se bliži plej-of, možda će ih biti i više. A sledeće sezone, nadam se da će sve biti normalno. Ovde se ne radi o optimizmu, već o tome da budemo realni. Ne možemo još jednu sezonu da budemo odvojeni od navijača. Barem u Evropi, jedna od stvari koja definiše ili opisuje naš sport je strast naših navijača. Neverovatna poseta koju imamo jedna je od glavnih stvari. Prisustvo dela navijača na "fajnal foru" bio bi veliki korak u pravom smeru - zaključio je Bertomeu.