Uroš Trifunović (Partizan)
KK Partizan
Uroš Trifunović (Partizan)

KK Partizan

Uroš Trifunović (Partizan), Foto: KK Partizan

Košarkaš Partizana Uroš Trifunović rekao je da svi u ekipi veruju da mogu da pobede Metropolitan potrebnom razlikom kako bi se plasirali u četvrtfinale Evrokupa.

- Nema šta, utakmica je biti ili ne biti. Ako zbir razlike bude 19 proći ćemo, jedino nam je to u glavi i za to se spremamo. Nije lako psihički kada se uđe u seriju poraza. Ovi porazi su nas malo psihički spustili, ali svi ovde verujemo da možemo da dostignemo tih 19 razlike i idemo ka tome - rekao je Trifunović za klupsku televiziju.

Košarkaši Partizana igraju u sredu od 20.30 protiv francuskog Metropolitana na neutralnom terenu u Ljubljani utakmicu poslednjeg 6. kola Top 16 faze Evrokupa.

Crno-beli su zakomplikovali sebi situaciju porazom od Trenta u prošlom kolu. Sada im je za prolaz u četvrtfinale potrebno da pobede Metropolitan ali i da Lokomotiva pobedi Trento, a da te dve pobede u zbiru budu sa 19 poena razlike.

Ako Trento pobedi Lokomotivu, Partizan bi morao da dobije Metropliten sa više od 17 razlike kako bi prošao dalje.

Partizan je u seriji od šest poraza u ABA ligi, a u subotu je posle produžetka izgubio od Cibone u Beogradu.

Trifunović je bio najbolji igrač Partizana sa 20 poena.

- Drago mi je što sam odigrao dobro i iskoristio minute, ali mi je mnogo krivo što smo izgubili. Nadao sam se da ćemo da pobedimo pogotovo mojom dobrom partijom.

Trener Partizana Sašo Filipovski najavio je razgovor sa upravom posle loših rezultata, a spekuliše se da će napustiti klub.

PROČITAJTE JOŠ: