Nikola Jokić
EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERS
Nikola Jokić

EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERS

Nikola Jokić, Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERS

Skoro celu drugu deonicu presedeo je na klupi, a odmah na startu treće je dobio i četvrti faul. Nikola je ostao u igri, ali jednostavno nije bio u ritmu.

Hoće li se Denver vratiti?

 

Na kraju je meč završio sa 21 poenom, šest skokova i dve asistencije.

Pratio ga je Džamal Marej sa, takođe, 21 poenom i pet asistencija. Porter junior je ubacio 11, a Milsep i Heris svega po pet.

Kod Lejkersa sjajnu utakmicu odigrao je Entoni Dejvis sa 37 poena i 10 skokova, Lebron Džejms je imao 15 i 12 asistencija, dok je Rondo postigao sedam poen i uz to je imao devet uspešnih dodavanja.

Utakmica je otvorena u odličnom ritmu, igralo se koš za koš i zaista smo gledali tečnu i lepu košarku. Odbrane jesu bile nešto slabije, ali činjenica je i da su igrači dosta pogađali.

Jokić je bio agresivan, čak devet šuteva je imao u prvoj deonici koju je završio sa 11 poena. Nagetsi su odlično finiširali četvrtinu i trojkom Mareja imali su +2, 38:36.

U drugoj deonici gledali smo, malo je reći, cirkus. Arbitri su gotovo svaki kontakt sudili, Jokić je dobio dva "glupa" faula u napadu, ukupno tri i presedeo je veći deo četvrtine.

Ni Marej i Milsep se nisu bolje proveli, te je Denver poslednjih nekoliko minuta igrao bez tri startera. Na drugoj strani Lejkersi su u gotovo svakom napadu šutirali bacanja, te su bez problema održavali prednost.

S obzirom na sve, Denverovih -11 na poluvremenu bilo je veoma prihvatljivo (70:59). Lejkersi su šutnuli čak 32 bacanja za 24 minuta, naspram 16 koliko su uputili Nagetsi.

Na startu treće četvrtine Jokić je dobio i četvrti faul, s tim što je ostao u igri. Lejkersi su bili raspoloženiji, pogađali su više, Nagetsi jednostavno nisu imali odgovor na Dejvisa i prednost je samo rasla.

Marej je na početku držao ekipu na pristojnom zaostatku, međutim od promašenog zicera Milsepa sve je krenulo na dole. Lejkersi su imali i +20, a pred poslednjih 12 minuta rezultat je bio 103:79.

U poslednjoj četvrtini Lejkersi su rutinski priveli utakmicu kraju – 126:114.

Pročitajte i:

Komentari (1)

old Delija

19.09.2020 09:33

PA ovo je za nevericu strasno, osakatili su ih.