KK Igokea - KK Crvena zvezda
Igokea/Nikola Vuruna
KK Igokea - KK Crvena zvezda

Igokea/Nikola Vuruna

KK Igokea - KK Crvena zvezda, Foto: Igokea/Nikola Vuruna

Laktaši su neosvojiva tvrđava za Crvenu zvezdu ove sezone. Sjajna Igokea pokazala je da pobeda na povratku Dejana Radonjića krajem prošle godine nije bila slučajnost, učinili su to ponovo onda kada je najbitnije - u borbi za finale ABA lige.

Odlična igra tokom svih 40 minuta i podatak da su Igosi nisu dozvolili šampionu da povede ni u jednom momentu meča dovoljno govore o kakvom se uspehu radi. Crveno-beli jednostavno nisu ličili na sebe, nije to bila ona ekipa koja je uspela da izbori prvo mesto u regularnom delu sezone. 

Domaćin je "pucao" iz svih oružja i sve je prolazilo. Serija Stefana Pota kao da je slomila goste i kao da je već u drugoj deonici bilo jasno da će Igokee uspeti da zakaže majstoricu. Pobegao je tim Dragana Bajića brzo na "plus 17" preko pomenutog Pota, ali su mu se pridružili i Edin Atić kao i Entoni Klemons. Zvezda jednostavno nije pronalazila rešenje za rafalnu paljbu Igosa.

KK Igokea - KK Crvena zvezda

Igokea/Nikola Vuruna

KK Igokea - KK Crvena zvezda, Foto: Igokea/Nikola Vuruna

Pokušavali su Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić da razmrdaju goste, ali je izostala podrška ostalih, pre svega Džordana Lojda koji je bio potpuno odsečen iz igre. Volden je napravio više faulova nego što je postigao poena, Hol je mašio iz otvorenih pozicija, gotovo da ništa nije polazilo za rukom ekipi Dejana Radonjića pa im sada "visi" Evroliga i finale. Poslednju šansu moraju da iskoriste, a majstorica je zakazana za 11. maj.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Klemonsa sa 18, odnosno Atić sa 17 poena. Sa druge strane u Zvezdi najviše poena skupio je Davidovac koji je meč završio sa 17, dok je Dobrić dodao 12.

IGOKEA - CRVENA ZVEZDA 81:68 (23:13, 22:18, 20:17, 14:20)

Hala: Sportska hala Laktaši, Sudije: Sreten Radović, Tomislav Hordov, Igor Dragojević

IGOKEA: Vulić, Klemons, Atić, Jovanović, Grej, Jošilo, Talić, Ilić, Pot, Karmajkl, Fundić.

CRVENA ZVEZDA: Hol, Volden, Lojd, Uskoković , Davidovac, Lazić, Rit, Radanov, Dobrić, Simonović, Kuzmić, Noko. 

KRAJ!

ČETVRTA ČETVRTINA:

39. minut - Ušla je voda u uši Igosima, ali ih bacanja održavaju na pristojnoj razlici. Uspeo je Noko da penalima smanji na "minus osam", ali Jošilo i Klemons penalima vraćaju dvocifren plus.

38. minut - Zvezda posle dužeg vremena na jednocifrenom minusu. Simonović nastavlja seriju i pogađa sa penala, a onda prilično nesmotren faul Voldena odmah na početku napada domaćih i poklon za Klemonsa.

37. minut - Imala je Zvezda tri napada, ali nijedan nije iskoristila. Čini se da je ovde sve rešeno.

36. minut - Još jednom Marko Simonović za dva, njegov ukupno deveti, a sedmi poen u poslednjoj deonici.

35. minut - Simonović siguran, a onda Atić poentira na drugoj strani.

34. minut - Nova trojka, sada Dobrića. Ponovo su crveno-beli na "minus 13".

33. minut - Pokušala je Zvezda da "oživi", a onda hladan tuš u vidu trojke Greja preko ruke - 71:55.

32. minut - Mini serija Simonovića. Prvo dvojka, a onda i trojka za 68:53. Nakon toga Davidovac flouterom nastavlja seriju od 7:0. Tajm-aut zove trener Bajić.

31. minut - Grej fauliran na šutu za tri poena. Siguran sa penala za povratak 20 poena prednosti.

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Trojka Dobrića, a onda i Pota. Ne vredi, Zvezda uopšte ne liči na sebe večeras. Dobrić zatvara treću deonicu poenima uz faul. Još 10 minuta, a pred gostima je jako težak posao.

27. minut - Rit dolazi do dva ofanzivna skoka i pogađa, ali Grej na drugoj strani sa velikom lakoćom vraća maksimalnu prednost.

26. minut - Da li je kasno za Zvezdu? Lojd pogađa uz faul. Videćemo može li Amerikanac da uđe u prepoznatljiv ritam i razmrda goste. Talić kaže - ne! Trojka sa 10 metara i opet je 20 razlike!

25. minut - Kada ne ide, onda ne ide. Jošilo sa jedne noge pogađa i donosi svom timu najveću prednost - 20 razlike za Igokeu.

24. minut - Dosta prekida, a malo poena. Sve to prekida Atić novim poenima.

22. minut - Uzvraća Dobrić na isti način, ali je i dalje to prilično osetna prednost Igosa - 49:34.

21. minut - Tehička za Lojda zbog simuliranja, a onda poeni Klemonsa sa penala i na sve to trojka Atića.

POLUVREME!

20. minut - Davidovac siguran sa penala, ali za kraj prvog poluvremena Atić pogađa trojku. Domaćin je u drugih 10 minuta uspeo da uveća prednost.

18. minut - Poigrava se Zvezda, ali se Igokea ne šali. Klemons za tri, domaćin ne dozvoljava crveno-belima da se približe.

17. minut - Alej-ap Voldena za Lendrija Noka. Lepa akcija crveno-belih za 38:26.

16. minut - Domaćin ne promašuje, gosti ne mogu ništa da pogode. Atić odličan u igri leđima i lako stiže do novih poena.

15. minut - Samo Lojd i Davidovac raspoloženi kod gostiju. Nekadašnji igrač Valensije siguran za dva - 36:22.

14. minut - Davidovac vraća trojku. On je za sada jedini igrač koji uspeva da pogodi šut sa distance. Međutim, Pot stiže do 10. poena. Ozbiljna serija nekadašnjeg reprezentativca Srbije.

13. minut - Grej za tri! Igokea igra nestvarno, vode Igosi sa 34:17, ovo je ujedno i najveća prednost na meču.

12. minut - Serija Pota, prvo poeni sa bacanja, a onda i dve vezane trojke. Domaćin pokušava da u potpunosti slomi crveno-bele u prvom poluvremenu.

11. minut - Druga četvrtina počinje poenima Dobrića uz faul, ali je bek crveno-belih promašio dodatno bacanje - 23:15.

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Klemons za tri, već osmi poen Amerikanca i opet Igokea ima dvocifrenu prednost. Dobrić uspeva flouterom da smanji zaostatak.

9. minut - Na jednoj strani Klemons, a na drugoj Hol. Laki poeni za obe ekipe i 20:11.

8. minut - Prva trojka Zvezde stiže preko Dejana Davidovca. Možda ovo malo razmrda goste.

7. minut - Dalibor Ilić stiže do šestog poena, a Lojd na drugoj strani prekida seriju od 13:0 gostiju. Međutim, Igokea dolazi do tri poena nakon što je Hol faulirao Klemonsa na šutu van linije 6,75. Amerikanac 3/3 za bacanje i sada je 18:4.

6. minut - Zvezda šutira 1/11, Jošilo siguran sa polu distance za sada već dvocifrenu prednost domaćina.

4. minut - Novi poeni Atića, onda trojka Jošila i na sve to dvojka Ilića. Igokea u ozbiljnom naletu, serijom 9:0 stižu do osetnije prednosti - 11:2. Zvezda se ozbiljno muči u napadu, osim Lazića još uvek se niko nije upisao.

3. minut - Branko Lazić promašuje za tri, ali skuplja promašaj i lagano poentira za dva. Na drugoj strani Ilić najbrži u kontri - 4:2.

2. minut - Nakon skoro 120 sekundi bez poena na obe strane, Edin Atić se upisuje u strelce polu horogom.

18.30 - Utakmica je počela!

18.26 - Drugi polufinalni par čine Budućnost i Mornar. Podgoričani su slavili na svom terenu i poveli u seriji, a večeras u 21.00 se igra drugi meč u Baru.

18.20 - Što se tiče rostera, Zvezda će biti oslaljena jer je Marko Jagodić Kuridža povređen, sa druge strane domaćin nema takvih problema.

18.12 - Šampion Jadrana ove sezone se propisno mučio sa Igokeom. Iz tri susreta crveno-beli su slavili dva puta, dok je tim trenera Drgana Bajića kod kuće bio ubedljiv.

18.00 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen drugom meču polufinale serije ABA lige između Igokee i Crvene zvezde. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Laktaša.