KORONA NE POPUŠTA Legenda srpske košarke i nekadašnji predsednik saveza završio u bolnici

Tokom čitave karijere, 18 sezona, igrao je za beogradski Radnički sa kojim je 1973. osvojio jedinu titulu državnog prvaka u istoriji kluba.

Dragoslav Ražnatović
Dragoslav Ražnatović, Foto: ALO/Marko Metlaš

Legenda naše košarke Dragoslav Ražnatović (80) nalazi se u bolnici.

On je zbog naglo pogoršanog stanja usled korona virusa primljen jutros u bolnicu KBC "Dragiša Mišović" saznaje portal "Republika".

Ražnatović je bio predsednik Košarkaškog saveza Jugoslavije od 1997. do 1999, a jedno vreme bio je i direktor Beogradskog hipodroma.

Tokom čitave karijere, 18 sezona, igrao je za beogradski Radnički sa kojim je 1973. osvojio jedinu titulu državnog prvaka u istoriji kluba, a zatim dospeo i do polufinala Kupa evropskih šampiona.

Za reprezentaciju je odigrao 121 utakmicu, učestvujući, pored ostalih, i u osvajanju srebrne olimpijske medalje na Igrama u Meksiku 1968. godine, te zlata na nezvaničnom šampionatu planete 1966. u Čileu, kada je uvršten u idealni tim prvenstva.

Dva puta je bio vicešampion sveta, 1963. u Brazilu i 1967. u Urugvaju, kao i član srebrne generacije sa Evropskog prvenstva čiji je domaćin bila Moskva 1965. godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti