Aleksandar Matović
Marko Metlaš
Aleksandar Matović

Marko Metlaš

Aleksandar Matović, Foto: Marko Metlaš

Crno-beli će sutra od 20.30 sati kao domaćin u ljubljanskoj hali "Stožice" dočekati francusku ekipu u poslednjem 6. kolu Top 16 faze Evrokupa.

Utakmica se igra u Ljubljani zbog novih mera koje je Vlada Francuske usvojila o kretanju njenih žitelja van granica Evropske Unije.

Pred poslednje kolo, Metropolitan ima skor 3:2, dok crno-beli imaju učinak od dve pobede i tri poraza.

- Veoma dobro znamo u kojoj smo poziciji i šta sutrašnja utakmica donosi. Ipak, ne smemo mnogo da razmišljamo o događajima unapred. Na prvom mestu, moramo da se i pored svih problema pripremimo i da odigramo dobru utakmicu. Zatim da učinimo sve kako bismo zabeležili makar i mininalnu pobedu.Tek onda, ako se za takvu situaciju izborimo na terenu, možemo razmišljati o tome šta nam je potrebno za prolaz u Top 8 - rekao je Matović za klupski sajt.

Da bi otišli u četvrtfinale Evrokupa, crno-belima će biti potrebna pobeda protiv Metropolitana u Ljubljani, uz trijumf Lokomotive Kubanj protiv Trenta, a zbir ovih pobeda mora doneti ukupno razliku od +19 ili više u korist domaćih timova (Partizan i Lokomotiva).

- Metropolitan je od pozicije lidera grupe stigao do mogućnosti da sutra ispadne, što znači da će i oni učiniti sve da budu na svom maksimumu. Mi ćemo se fokusirati na prvi sledeći napad, na prvi sledeći skok i na prvu sledeću odbranu. Kad se završi utakmica, svaki pojedinac mora biti siguran da smo pružili najviše što možemo u ovom trenutku - proučio je Matović.

Mladi krilni košarkaš Nikola Radovanović veruje u ekipu.

- Iskreno se nadam da možemo do pobede. Prethodne dve utakmice smo pomalo nesrećno izgubili, igrali smo dobro. Sada treniramo, naše je da se borimo i damo sve od sebe. Imamo puno povređenih igrača, Mika, Mozli, Novica koji mnogo znači, sada i Rade Zagorac, ali verujem da možemo do pobede ako damo sve od sebe i smanjimo greške u odbrani - istakao je Radovanović.