Marko Simonović (Mega)
ABA liga/KK Mega Soccerbet/Ivica
Marko Simonović (Mega)

ABA liga/KK Mega Soccerbet/Ivica

Marko Simonović (Mega), Foto: ABA liga/KK Mega Soccerbet/Ivica

Mega je u Beogradu posle drame pobedila Cibonu 72:71 i došla do prvog mesta u ABA ligi.

Neviđena drama. Kako na kraju prvog, tako i na kraju drugog poluvremena.

Na kraju prvog je Bilinovac jednom rukom sa celog terena pogodio trojku za 37:37.

Na kraju drugog Mega je vodila 71:70. Smit je deset sekundi pre kraja promašio jedno bacanje (72:70), Roko Prkačin dograbio je loptu, krenuo u napad, faulirao ga je Momirov, arbitri su svirali namernu ličnu.

Roko Prkačin je pogodio jedno od dva bacanja (72:71) i propustio priliku da izbori bar produžetak, posle ubačaja sa strane ponovo je lopta došla do Prkačina, a onda je promašio i šut za pobedu.

Kod pobednika najbolji Filip Petrušev sa 22 i Marko Simonoviš sa 20 poena. Roko Prkačin sa 17 najbolji kod Cibone.

Trener Mege Vladimir Jovanović pohvalio je pulene:

- Mora se reći da je utakmica bila veoma uzbudljiva, ne baš kvalitetna, ali veoma zanimljiva, što sam i očekivao. Čestitam Ciboni na pruženoj igri i mojim momcima na zasluženoj pobedi. Idemo dalje. Forsirali su dugačke napade, usporili su nas i mi smo jako teško uspevali da pronađemo ritam, da pokušamo da trčimo sa spoljnom i unutrašnjom linijom, pre svega sa visokom igračima, koji na taj način prave prednost. Moram da kažem da nam je prvenstveno bio zadatak da ih zaustavimo u trčanju i prvo poluvreme smo to radili jako dobro, a u nastavku manje-više. Celu utakmicu nam je veliki problem pravio njihov skok u napadu. Čak i kada smo imali dobre minute u napadu, kada smo imali tečan napad i ubacili neke šuteve za tri, oni su se kroz dugačak napad posle ofanzivnog skoka vraćali u meč.

Cedevita Olimpija je kao gost pobedila Split 98:81. Džons sa 20 i Hopkins sa 18 najefikasniji kod Ljubljančana. U Splitu sa 16 najbolji Luković.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: