"IMAO SAM VIZIJU DA ĆEMO BITI SVETSKI ŠAMPIONI" Bivši košarkaš Partizana govorio o pušenju marihuane pre Svetskog prvenstva u Indijanpolisu! (VIDEO)

Zbog čega li je imao viziju?

Dejan Koturović
Dejan Koturović, Foto: youtube/printscreen

Nekadašnji centar crno-belih, Dejan Koturović je bio gost emisije "Balkan-info". 

Član zlatne generacije iz Indijanpolisa govorio je o tom poduhvatu, ali i o tome kako se susreo sa marihuanom pred početak Mundobasketa: 

"Igrajući za Albu, posle nekih silnih operacija i ulaženja u formu, imao sam sedam dana slobodno, bez treninga. Probao sam i pre toga marihuanu. Nije bilo redovno, retko sam konzumirao džoint. Ali te nedelje kad mi je Muki, čuveni trener, dao slobodno sedam dana da ne treniram, sa nekim svojim drugarom Amerom, pisac scenarija, i nekim njegovim drugarom, koji je Nemac, našli smo se i od ponedeljka do petka pušili po jedan džoint. I ja sam primetio da me je to, bogami, spasilo nekih bolova… Nastavio sam da pušim redovo. Ja sam se već bio primio da to nije nikakva laka droga, da je to lek, kasnije sam shvatio da to baš i nije tako" – rekao je Koturović koji se osvrnuo potom na Mundobasket u Indijanpolisu:

"Shvatio sam da ne smem više da pušim marihuanu jer sutra počinju pripreme za prvenstvo. Noć pred početak priprema sa reprezentacijom, imao sam viziju da ćemo da budemo svetski šampioni. Jednostavno, osetio sam to, nisam bio “vidovita Zorka”. Na nagovor prijatelja, prestao sam da pušim marihuanu, morao sam da budem “strejt”. Imali smo čudne pripreme, gubili smo, nismo igrali dobro. Imao sam i problema sa Ahilovom tetivom. A za sve je kriv bio naš čuveni sponzor, Rud. On je dobar sa neka invalidska pomagala, ali nisu nas upozorili, nekom je ris viši, nekom niži. Morali smo pre toga da hodamo, da se naviknemo, a mi smo odmah počeli da treniramo sa tim ulošcima i meni se upalila Ahilova tetiva. Malo sam igrao na pripremama, ali me to nije obeshrabrilo. Bio sam tad pun energije, bio na vrhuncu karijere".

 

 

Povezane vesti