Marko Gudurić
EPA
Marko Gudurić

EPA

Marko Gudurić, Foto: EPA

Situacija u fenerbahčeu je sve teža i teža - svakodnevno raste broj članova kluba  koji su bili pozitivni na testovima na koronavirus. Kako je saopštio klub iz Istanbula, tokom današnjeg dana još dva člana tima dobili bili su pozitivni.

– Posle današnjih rezultata ukupni broj pozitivnih porastao je na sedam. Svi se nalaze u izolaciji i svi imaju neophodnu negu – navodi se u saopštenju Fenerbahčea.

Podsetimo tri slučaja su otkrivena u sredu kada je testiran igrački kadar, stručni štab i kompletno osoblje, a naknadno su prijavljena još dva pozitivna slučaja. Klub koji sa klupe vodi selektor Srbije Igor Kokoškov, a čiji je član Marko Gudurić, nije saopštio imena zaraženih, ali mediji pretpostavljaju da su trojica ili četvorica igrači kluba. 

Da problem bude još veći, Fenerbahče bi prvi meč četvrtfinala plej-ofa Evrolige protiv CSKA iz Moskve trebalo da igra 21. aprila. Serija koja se igra na tri dobijene utakmice nastavlja se 23. aprila takođe u Moskvi, utakmica broj tri zakazana je za 28. april u Istanbulu, a eventualni četvrti i peti meč igraće se 30. aprila u Turskoj i 4. maja u Rusiji. Sad je krajnje neizvesno da li će serija početi sledeće nedelje...