Svetislav Pešić, Marko Kešelj
Marko Metlaš/Vladimir Marković
Svetislav Pešić, Marko Kešelj

Marko Metlaš/Vladimir Marković

Svetislav Pešić, Marko Kešelj, Foto: Marko Metlaš/Vladimir Marković

Prvi dolazak na Mali Kalemegdan bivšeg košarkaša Partizana bio je 2008 godine. Mladi i perspektivni Marko Kešelj dočekao je trenerskog maga, koji je uneo gvozdenu disciplinu, ali su igrači naravno tražili načine da se opuste. 

"Izgubili smo od Hemofarma u Vršcu sa 20 poena razlike, a onda su došli u Beograd i u presudnoj utakmici nas išamarali 20 razlike u Pioniru. Publika nam je zviždala, baš su nas pregazili. Kako nismo igrali više ništa od takmičenja, zbog čega smo imali 10-15 dana pauze, otišli smo u Budvu, hotel Splendid na pripreme. Kari je sav bes iskalio na nama, treniralo se po tri sata. Ali igrači su 'provalili‘ da je u hotelu vrhunski spa – Kari je posle svakog treninga sa stručnim štabom pešačio do Budve, to mu je bila šetnja i mi smo znali da imamo oko sat vremena dok on ne dođe, pa smo išli na bazen, u saunu i đakuzi", priča Kešelj i nastavlja:

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

“Bili smo izgubili od Hemofarma u Vršcu sa 20 poena razlike, a onda su došli u Beograd i u presudnoj utakmici nas išamarali 20 razlike u Pioniru. Publika nam je zviždala, baš su nas pregazili. Kako nismo igrali više ništa od takmičenja, zbog čega smo imali 10-15 dana pauze, otišli smo u Budvu, hotel Splendid na pripreme. Kari je sav bes iskalio na nama, treniralo se po tri sata. Ali igrači su 'provalili‘ da je u hotelu vrhunski spa – Kari je posle svakog treninga sa stručnim štabom pešačio do Budve, to mu je bila šetnja i mi smo znali da imamo oko sat vremena dok on ne dođe, pa smo išli na bazen, u saunu i đakuzi. . Neko mu je to rekao i on se jedno jutro izvikao na nas: 'Ma, neću da vas vidim, je l' ste došli ovde na godišnji odmor? Nije vam ovo letovanje, došli smo da treniramo‘. Kad smo se vratili u hotel, mi smo se pogledali i rekli: 'Ma, hajde još danas na bazen i više nećemo‘. Pošto sam obukao bademantil i obuo hotelske papuče tri broja manje, ušao sam u lift. U prizemlju se zaustavio, vrata su se otvorila, a Kari je stajao ispred i žvakao kašicicu od kafe. Gleda me i kaže: 'Aha, ti malo na bazen‘, a ja sam odgovaram: 'Ne, treneru, ovako volim da se šetam po hotelu‘. Na to mi kaže: 'Jeb..u vam majku večeras, polomiću vas‘. Intenzitet treninga se povećao za oko pedeset odsto dok nismo shvatili da nam je bazen loša ideja“. . - Marko Kešelj o Svetislavu Pešiću u periodu dok je nastupao za Crvenu zvezdu.

A post shared by Kosarkaska Nostalgija (@kosarkaska.nostalgija) on May 19, 2020 at 8:05am PDT

 

"Neko mu je to rekao i on se jedno jutro izvikao na nas: 'Ma, neću da vas vidim, je l' ste došli ovde na godišnji odmor? Nije vam ovo letovanje, došli smo da treniramo‘. Kad smo se vratili u hotel, mi smo se pogledali i rekli: 'Ma, hajde još danas na bazen i više nećemo‘. Pošto sam obukao bademantil i obuo hotelske papuče tri broja manje, ušao sam u lift. U prizemlju se zaustavio, vrata su se otvorila, a Kari je stajao ispred i žvakao kašicicu od kafe. Gleda me i kaže: 'Aha, ti malo na bazen‘, a ja sam odgovaram: 'Ne, treneru, ovako volim da se šetam po hotelu‘. Na to mi kaže: 'Jeb**u vam majku večeras, polomiću vas‘. Intenzitet treninga se povećao za oko pedeset odsto dok nismo shvatili da nam je bazen loša ideja", završio je Kešelj, koji se vratio u crveno-bele 2017. godine, da bi nedavno najavio penzionisanje u 32. godini.