Sašo Filipovski (Partizan)
Alo/Marko Metlaš
Sašo Filipovski (Partizan)

Alo/Marko Metlaš

Sašo Filipovski (Partizan), Foto: Alo/Marko Metlaš

Partizanova sezona je odavno propala. U ABA ligi se bore za sedmo mesto, jer više od toga ne mogu.

U Kupu Radivoja Koraća ih je na putu ka odbrani titule zaustavila Crvena zvezda u polufinalu, potom je osvojila krunu.

Još nešto mogu da urade u Evrokupu, ali sa skorom 2-3 im ni tu ne cvetaju ruže. Za plasman u polufinale treba im pobeda nad Metropolitansom, ali i da se poklopi rezultat u meču Lokomotiva - Trento.

Meč sa Cibonom bio je prilika da se trijumfuje i popravi moral, ali je on još više srozan posle nove drame i poraza posle produžetka (87:90), šestog u nizu u ABA ligi.

Kola nezadrživo idu nizbrdo, a iz njih bi mogao da iskoči trener Sašo Filipovski.

- Prespavaću i sutra ću da razgovaram sa ljudima iz kluba da vidim da li možemo da nađemo neko rešenje. Ova situacija sigurno za mene nije dobra, kao ni za klub - rekao je Filipovski.

Peti je ovo poraz crno-belih u produžetku.

- Iako smo i pre utakmice ostali bez Zagorca na pozicijama tri i četiri, mislim da su mladi igrači dali dobre izmene. Imali smo pobedu, dogovor je bio da nikako ne ostavljamo šut za tri poena, igrač je pao, desilo se to što se desilo i ostavili smo samog igrača na tri poena. Imali smo tu poslednju odbranu, pa onda i napad, nismo uspeli da rešimo. Nespretno smo odigrali završnicu i moramo da priznamo pobedu Ciboni.

Veličković, Mika, Mozli, Zagorac... Svi su bili van stroja, a sledi meč odluke u Evrokupu sa Metropolitenom u sredu.

- Spremićemo se sa igračima koje imamo, sa Jankovićem na pet, Tomas na četiri, da Radovanović igra tri i četiri, da Dangubuća trošimo na četiri... Francuzi su atletska ekipa, treba da igramo jako, da ih pobedimo na zemlji, jer u skoku imamo deficit centimetara i na tome moramo da radimo. Da sakrivamo rupe u odbrani pomaganjem, kao što smo sada pokušali i igrali protiv Planinića. Sa druge strane moramo da igramo agresivno, da bismo došli do kontranapada. 

PROČITAJTE JOŠ: