Igrači Zvezde
KK Crvena zvezda
Igrači Zvezde

KK Crvena zvezda

Igrači Zvezde, Foto: KK Crvena zvezda

Crvena zvezda dočekuje u sredu Cedevita Olimpiju u zaostaloj utakmici 11. kola ABA lige. Meč se bez prisustva publike igra od 18 časova u hali „Aleksandar Nikolić“. Ovo će biti treća utakmica dva kluba, a poslednji je praktično bio i jedan od poslednjih takmičarskih mečeva koji je odigran uz prisustvo publike pre "zatvaranja" zbog pandemije. U toj utakmici u hali "Aleksandar Nikolić" koja je odigrana 01.03.2020. godine crveno-beli su slavili 88:73.

Ovaj meč biće odigran u drugačijim okolnostima, bez prisustva publike i predstavlja derbi koji će odrediti raspored na vrhu tabele. Obe ekipe ulaze u ovaj meč nakon važnih pobeda u mečevima 25.kola ABA lige. Crvena zvezda je slavila protiv Igokee, dok je Cedevita Olimpija savladala Mornar, ali će crveno-beli u odnosu na nedeljnu utakmici biti oslabljeni neigranjem Lendrija Nnoka (nije bio registrovan u trenutku otkazivanja utakmice koja je bila odložena zbog Covida-19 i inficiranja Džordana Lojda) i Marka Jagodića Kuridže koji će biti odsutan tri nedelje zbog povrede kolena:

- Ovo će biti derbi za drugo mesto i vrlo važna utakmica za oba tima. Olimpija je odličan tim, dobro ukomponovan, tim koji dobro igra i u dobroj je formi. Mi imamo hendikep u odsustvu Lendrija NNoka i Marka Jagodića Kuridže, ali želimo da osvojimo nove bodove koje bi značili veliki korak ka drugom mestu pred plej-of - rekao je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Ognjen Dobrić zna da ekipu ne čeka nimalo lak posao. 

- Očekuje nas još jedna u nizu izuzetno teških utakmica, važnih za raspored na vrhu tabele. I dalje smo u ritmu utakmica sreda-nedelja i moraćemo da nađemo dodatnu energiju nakon nedeljne utakmice, ali na prvom mestu i rotacije koja će biti skraćena za dva igrača koja će nam nedostajati u sredu. Olimpija Cedevita igra odlično, pobedili su Mornar u Baru što dovoljno govori o njihovim kvalitetima, ali i trenutnoj formi. Moraćemo da odigramo vrlo borbeno i sa puno energije ovu utakmicu - rekao je prvotimac crveno-belih.

Već u nedelju dva tima odigraće i zaostalu utakmicu 24.kola, ovoga puta u dvorani "Stožice" u Ljubljani sa početkom u 17 sati.