Crvena zvezda - Cedevita Olimpija
ALO/Marko Metlaš
Crvena zvezda - Cedevita Olimpija

ALO/Marko Metlaš

Crvena zvezda - Cedevita Olimpija, Foto: ALO/Marko Metlaš

Košarkaši Crvene zvezde nalaze se u Sloveniji gde ih u naredna četiri dana očekuju dve utakmice sa slovenačkim aba ligašima, ekipama Cedevita Olimpije i Krke.

Prvi na programu je odloženi meč 24. kola sa Cedevita Olimpijom, igra se u nedelju od 17 sati u dvorani „Stožice“ u Ljubljani.

Crveno-beli su u glavni grad Slovenije doputovali u petak u večernjim časovima, dok su u subotu odradili trening u vreme odigravanja utakmice.

Za razliku od prvog meča, koji je rešen u dramatičnoj završnici pobedom ekipe Crvene zvezde, tim crveno-belih će biti jači za Lendrija Noka, koji se vraća u sastav, jer nije bio registrovan za prvi meč (odložena utakmica 11. kola).

Trener Dejan Radonjić ističe:

- Očekuje nas još jedna teška utakmica u kratkom vremenskom periodu, sa istim i vrlo kvalitetnim protivnikom. Ovi mečevi su dodatno specifični jer ih igramo u ligaškom delu u rasponu od samo tri dana. Ekipa Olimpija Cedevite je odličan tim, koji je svoj kvalitet potvrdio još jednom i utakmicom u Beogradu. Moraćemo da odigramo vrlo dobar meč u oba pravca i da se potrudimo da dobri vremenski intervali koje smo imali i prikazali u utakmici u sredu u Beogradu budu ovoga puta duži.

Dejan Davidovac napominje:

- Još jedan jak meč očekuje nas u kratkom vremenskom periodu protiv ekipe Olimpija Cedevite. Sve ono što smo znali i zašta smo se pripremali potvrdili su u Beogradu. Ekipa odličnih šutera koja puno trči i ima veliki timski kvalitet. Biće pomalo neobično odigrati sa istim rivalom dve utakmice u 4 dana u istom takmičenju i to u ligaškom delu, ali cilj ostaje isti kao i pred prvi meč, da odigramo čvrstu, dobru utakmicu u završnici ligaškog dela takmičenja protiv ekipe koja se kao i mi bori za plej-of.

Odmah nakon meča u “Stožicama” ekipa Crvene zvezde u nedelju uveče seli se u Novo Mesto gde će u utorak odigrati odloženu utakmicu protiv Krke u dvorani “Leon Štukelj”. Taj meč zakazan je za 18.30 časova.

PROČITAJTE JOŠ: