DOKTORSKA PARTIJA NIKOLE JOKIĆA Srbin vodio Denver do pobede u novoj infarkt završnici (VIDEO)
Foto: AP/AP Photo/David Zalubowski

Nova drama i nova pobeda Nagetsa! Posle triler završnice u kojoj su pobedili Portland, slično im se dogodilo i protekle noći.

Najzaslužniji za trijumf Denvera bio je tandem Nikola Jokić - Džamal Marej.

Jokić je upisao četvrt tripl-dabl u sezoni, a 80. u karijeri (31 poen, 12 skokova i 14 asistencija), a imao je i četiri blokade.

Raspoloženi su Jokić i Marej bili od starta do finiša utakmice. Već na poluvremenu, srpski centar imao je 15 poena, a kanadski plejmejker bio je još efikasniji sa 19 koševa. 

Ipak, njegov sunarodnik Nikil Aleksander Voker držao je Jutu u životu. A kada su se u trećoj deonici probudili još Keli Olinik i Talen Horton Taker, Džezeri su uhvatili priključak, u nekoliko trenutaka imali i po poen prednosti.

I trajala je ta rezultatska klackalica sve do završna dva minuta. Međutim, sve dobro što je do tada uradio da vrati tim u meč, pomenuti trio upropastio je u poslednjih 120 sekundi.

Seriju promašaja započeo je Olinik, nastavio Horton Taker šutem za tri, a okončao Aleksander Voker još jednim dalekometnim hicem. Horton Taker je čak pri vođstvu Denvera 112:110 dobio blokadu od Jokića koji je prethodno podelio asistenciju za Brusa Brauna, potom bio polovičan sa linije slobodnih bacanja, da bi Marej bio sigurne ruke i overio drugi vezani trijumf Denvera.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Standings provided by Sofascore

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading