FURIOZAN POČETAK EMBIDA I FILADELFIJE Pregazili Bruklin sa 20 razlike, za vođstvo u plej-ofu (VIDEO)
Foto: AP/AP Photo/Derik Hamilton

Konačno, ono najbolje što NBA liga ima da ponudi - krenulo je. Plej-of za sezonu 2022/2023 otvorili su trećeplasirani tim sa istoka Filadlfija i šestoplasirani Bruklin, a na terenu, u igri mačke i miša, Seventisiksersi su dominirali pred svojim navijačima - 121:101! 

Tako je tim Doka Riversa poveo u seriji koja se igra na četiri pobede.

Naredni meč na programu je već za dva dana.

JOKIĆ BI MOGAO DA POSTANE TRAGIČAR Čuveni NBA analitičar napravio poređenje Jokića i Stiva Neša, ali negativnom smislu

U redovima pobednika, po običaju, Džoel Embid je napadački prednjačio sa 26 poena (11/11 penali), ali ne samo on jer je perfektnu podršku imao od Tajrisa Meksija i Džejmsa Hardena. 

Udarni tandem spoljne linije File doneo je mnogo protiv Bruklina, Meksi je meč završio sa 21 poenom i tri trojke iz isto toliko šuteva, dok je Harden ubacio 23 poena uz sedam ubačenih trojki iz 13 pokušaja.

Sa takvom baražnom vatrom spolja, gosti nisu imali mnogo šanse u Filadelfiji, koja je potvrdila ulogu velikog favorita u seriji sa Netsima. Kod gostiju, Mikal Bridžis je bio daleko najproduktivniji sa 30 poena, koliko-toliko ga je ispratio njegov saborac sa kojim je stigao iz Finiksa Kameron Džonson (18p), no osim njih dvojice, nije bilo drugih raspoloženih da pariraju Filadelfiji.

Podsetimo, pobednik ove serije u polufinalu konferencije će igrati protiv boljeg iz duela Boston - Atlanta. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading