Nikola Jokić
Foto: AP/Kyle Terada/Pool Photo via AP

Sjajni plejmejker ne krije da obožava svog saigrača Nikolu Jokića (28) i način na koji on igra. Upravo je ovaj tandem najzaslužniji što su Nagetsi stigli do velikog finala NBA lige, u kom trenutno protiv Majamija imaju vođstvo u pobedama od 3:1. 

Klub iz Kolorada će noćas, na svom parketu, imati istorijsku šansu da se domogne prve šampionske titule u istoriji (02.30, Arena premijum 1). 

Na putu ka ovom velikom uspehu srpski centar je oborio mnogobrojne rekorde, prestigao legende i pomerio granice košarke, ali Kanađanin je ubeđen da Somborac neće na tome stati.

JOKIĆEV OTAC ŠOKIRAO SVE PRIČOM Džoker dva puta kupovao avionske karte za Srbiju, a razlog je iznenađujući (VIDEO)

JOKIĆEV SAIGRAČ POSLAO SVIMA JASNU PORUKU On je taj MVP, Nikola će tek da dominira

EPA-EFE/ERIK S. LESSER

 

- Nikolin napredak je neverovatan. Osvojio je prvu MVP nagradu, pa je potom imao još bolje brojke kada je uzeo i drugo priznanje, a sada je i sve to nadmašio. Ubeđen sam da to nije sve od njegač, tek ćemo da vidimo onu Jokićevu stranu koju još nismo. Njegovu čistu dominaciju i konstantnu igru, sve će to biti još bolje nego što je dosad viđeno - naglasio je Marej. 

Upravo je odlični šuter bio šraf koji je nedostajao Denveru, da stane uz Jokića i pogura tim ka neverovatnim rezultatima ove sezone. U regularnom delu lige imao je prosečan učinak od 20 poena, četiri skoka i šest asistencija, dok je u plej-ofu to popravio na 26,7 poena, 5,5 skokova i sedam asistencija po utakmici.

Ipak, Džamal ne krije da i za to zasluge idu na adresu srpskog reprezentativca.

- Neka Nikolina dodavanja i kojom brzinom ih deli, to me najviše impresionira. Ako vidi slobodnog igrača, ne okleva da podeli pas, a to je već pola koša - objasnio je Marej. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading