RADNIČKI I VOJVODINA U FINALU Kvalitetna odbojka na Memorijalnom turniru “Legende Radničkog”
Promo

U finalu ovogodišnjeg Memorijalnog turnira “Legende Radničkog”, koji se održava u znak sećanja na preminule odbojkaške velikane Dejana Brđovića i Aleksandra Gigovića Gigu, igraće kragujevački Radnički i novosadska Vojvodina.

Novosađani su savladali zagrebačku Mladost sa 3:0 (27:25, 25:14, 25:17), dok je u drugom meču domaćin turnira, kragujevački Radnički, posle velike borbe i preokreta uspeo da pobedi bugarskog šampiona Hebar iz Pazardžka sa 3:2 (22:25, 22:25, 25:19, 25:22, 17:15).

RADNIČKI I VOJVODINA U FINALU Kvalitetna odbojka na Memorijalnom turniru “Legende Radničkog”

Promo

 

Novosađani su posle prave drame u završnici prvog seta, kada su najpre spasli dve set lopte Zagrepčana, znatno lakše rešili naredna dva seta u svoju korist i plasirali se u finale.

Neizvesnost je vladala tokom celog meča domaćeg i bugarskog tima u kojem su iz prave drame Kragujevčani izvukli srećan kraj.

Najefikasniji u pobedničkom timu bilo je Aleksa Matić sa 19 poena, sledio ga je kapiten Radničkog Vuk Ivanković sa 16, a zapaženi su bili i Vuk Milutinović i meč-viner Lazar Koprivica sa po 12 poena.

U bugarskom timu odskočili su Bredli Gunter sa 19 i Jakopo Masari sa 18 poena.

U pauzi između ova dva meča priređena je ceremonija svečanog otvaranja turnira, kojoj su prisustvovali Aleksa i Ana Brđović, sin i ćerka Dejana Brđovića, kao i Slaviša Gigović, stric Aleksandra Gigovića Gige. Bila je to još jedna prilika za podsećanje na vrhunsku karijeru dvojice sportskih asova, ali i njihovih izuzetnih ljudskih kvaliteta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading