RADNIČKI DO MAJSTORICE KAO BOS PO TRNJU Kostolomci bez sankcija
Foto: Promo/Foto: SPD Radnički

Međutim, iako se vaterpolo igra u vodi, Kragujevčani su u ovom meču prošli kao bos po trnju. Posle grubih faulova izgubili su dvojicu vrlo važnih igrača, a da pritom, čak, sudije “nisu videle” ništa.

Ostali bez Josipa Vrlića, najboljeg centra sveta, kome je slomljena vilica još na početku susreta, i Luke Pljevančića, beka reprezentacije, kome je polomljen nos. U Radničkom naglašavaju da je posebno nedopustivo da prvi prekršaj nije ni dosuđen, iako se dogodio ispred sudije, dok su svi na bazenu, a ponajbolje arbitar koji je bio najbliže toj situaciji, videli i da je centar Seman udario Pljevnačića preko vode, za pta je dobio samo isključenje sa pravom zamene, umesto brutalitija.

JOŠ UVEK BEZ FINALISTE Partizan i Radnički uzvratili udarac, majstorice odlučuju ko ide u borbu za trofej

Osim tih sumnjivih odluka, Šumadinci tvrde i da je bilo čudnih događaja i pre utakmice.

- Nedopustivo je da za promenu sudije saznamo neposredno pred sam početak utakmice. Desile su se dve velike povrede naših igrača, koje su prošle nesankcionisano. Za udarac nad Vrlićem sudija kaže da nije video, a u poslednjem minutu su svi videli udarac preko vode nad Pljevančićem, za šta se zna da je brutaliti, a ne isključenje sa pravom zamene koje je dosuđeno. Nije mi jasno šta je motiv svega toga. Što se tiče igre Crvene zvezde, svaka im čast na borbi i formi tokom cele sezone. Drago mi je Što smo uspeli da izborimo treću utakmicu i da u njoj sve rešimo. Zahvalio bih se kragujevačkoj publici na podršci, sigurno ćemo do kraja igrati, da li finale ili utakmicu za treće mesto i pozvao bih ih da nas podrže do kraja. Znamo šta može da nas očekuje, u majstorici, svi znaju sve. Limitirani smo ovim povredama i videćemo kako ćemo ući u meč – kaže Jugoslav Vasović, direktor Radničkog.

Šumadinci su, dakle, pobedu platili vrlo skupo, tako da ostaje pitanje da li će imati snage za potpuni revanš.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading