NOVA POBEDA Novi Beograd slavili protiv francuske ekipe u Ligi šampiona

23:23 | 04-05-2024

Ostali sportovi 0

Odlično izdanje srpskog kluba.

ata
ATA Images

Vaterpolisti Novog Beograda zabeležili su i četvrtu pobedu u četvrtfinalnoj grupi A Lige šampiona, pošto su u subotu na svom bazenu pobedili ekipu Marselja rezultatom 13:10.

Novobeograđani su tako po drugi put u TOP 8 fazi elitnog takmičenja savladali francuskog predstavnika, jer su i u prvom meču u gostima slavili sa 14:13.

NOVI BEOGRAD NAPADA TITULU Šabac bez šanse

U prvom poluvremenu viđena je izjednačena igra, ali je Marselj do polovine treće četvrtine stekao dva gola prednosti (8:6). Međutim, u tom trenutku Novi Beograd je zaigrao mnogo agresivnije, po ko zna koji put ove sezone ekipa je pokazala karakter i vrlo brzo je usledio potpun prekoret.

Izabranici trenera Živka Gocića su do kraja treće deonice postigli četiri uzastopna pogotka, preuzeli vođstvo i u potpunosti preokrenuli odnos snaga u bazenu i potom meč rutinski priveli kraju.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Alvaro Granados sa pet golova, dok su se Filip Filipović, Nikola Lukić i Nikola Jakšić po dva puta upisali u listu strelaca.

U drugom meču četvrtfinalne grupe A Pro Reko je pobedio splitski Jadran sa 18:9. Italijanski tim i Novi Beograd još ranije su obezbedili plasman na Fajnal-for, a njihov međusobni duel, koji je na programu 15. maja odlučiće o tome koja će ekipa osvojiti prvo mesto u grupi.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading