BiH nakon 12 godina dobila selektora!

Bivši trener MRK “Crvena zvezda” i bivši selektor juniorske ženske rukometne reprezentacije Srbije, Radan Rovčanin, zvanično je novi selektor ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Radan Rovčanin
Radan Rovčanin , Foto: Rade Mićević

Nakon zvanične potvrde, kontaktirali smo gospodina Rovčanina, koji je za Alo.rs dao svoje prve utiske.

"Dugo sam se konsultovao sa direktorom. Dobio sam zvaničnu potvrdu. Sad možemo krenuti s radom. Pokušaću da domaćim rukometašicama koje igraju u PL BiH dam što je moguće više prilike da konkurišu za reprezentaciju. Biću na raspolaganju da kroz rad sa mlađim selekcijama i rad u u klubovima pokušamo da napravimo sistem koji će biti prepoznatljiv. U nekim vizijama oko 15. marta planiramo kontrolno okupljanje da vidim čime raspolažemo. Na koga možemo računati. Bitno je da se krenulo, pa ćemo sve završavati korak po korak što bude trebalo", rekao je Rovčanin.

“Reprezentacije nije bilo 12 godina, ogrman je vremenski vakum i sada predstoji proces vraćanja, toga moraju biti svi svesni u BiH”, naglasio je novi selektor.

Radan Rovčanin
Radan Rovčanin , Foto: Rade Mićević

Može se napraviti kvalitetna reprezentacija ističe Rovčanin.

"Pratićemo sve devojke, mislim da možemo napraviti kvalitetnu reprezentaciju. Strpljenja, vremena treba i evo čekamo šta će EHF odlučiti, da vidimo koje će nam prve zvanične utakmice biti."

Rovčanina je za selektora BiH imenovao Upravni odbor RS BiH na predlog Stručne komisije, a ugovor će biti potpisan u narednim danima. Prvo okupljanje zakazano je za 15. mart u Tuzli, a kako nam je i Savić potvrdio, "zmajice" će učestvovati u kvalifikacijama za EURO 2022.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti