Tim snova spreman za atletski podvig: Adidas Runners Klub
Beni Gaši
Tim snova spreman za atletski podvig: Adidas Runners Klub

Beni Gaši

Tim snova spreman za atletski podvig: Adidas Runners Klub, Foto: Beni Gaši

Start ove ekipe trkača je u Zagrebu, a cilj u Beogradu sledećeg dana. Veliki broj ekipa takođe kreće istog dana, ali sa različitih pozicija u svetu, kako bi učestvovao u toj jedinstvenoj i najmasovnijoj štafetnoj trci, u kojoj pobeđuje tim koji istrči najviše kilometara za zadato vreme.

Trening u Beogradu

Beni Gaši

Trening u Beogradu, Foto: Beni Gaši

- Trka The Speed Project (TSP) u svom originalnom formatu trči se od Los Anđelesa do Las Vegasa, bez pravila, najkraćim putem. S obzirom na situaciju u vezi s pandemijom, organizatori su doneli odluku da se ovog puta neće računati distanca, već najbolje vreme originalnog TSP-a na bilo kojoj željenoj lokaciji na svetu. Mi smo se organizovali i pokušaćemo da istrčimo od Zagreba do Beograda i tako pošaljemo poruku mira i lepu sliku u svet - kaže Biljana Cvijanović, kapiten „Adidas Runners kluba“ iz Beograda i pobednica Beogradskog polumaratona 2018.

Trka je štafetna i trči se najbržim mogućim tempom, a učesnici se smenjuju po dogovoru. Biće to izuzetan izazov za svakog od takmičara.

Svojevrsnu atletsku ekipu snova koja će trčati od Zagreba do Beograda čine Biljana Cvijanović (kapiten), Stefana Cerovina, Marko Vozab, Miloš Dimitrijević i Danilo Fabris.

PROČITAJTE JOŠ: