Kristina Liščević
RSS
Kristina Liščević

RSS

Kristina Liščević, Foto: RSS

Ženska reprezentacija Srbije stigla je u Slovačku, gde je očekuje prva utakmica baraža za Svetsko prvenstvo 2021, koje će se od 1. do 19. decembra održati u Španiji.

Naše najbolje rukometašice odmeriće snage sa selekcijom Slovačke sutra od 18 časova.

Pred važne duele za plasman na Svetsko prvenstvo reprezentativke Kristina Liščević i Jelena Lavko smatraju da je naša selekcija izuzetno motivisana i fokusirana na cilj.

Kristina Liščević ističe da je Srbija tim koji je spreman za nove izazove:

- Ova tri dana smo se fokusirali maksimalo da ispunimo zadatke koji su postavljeni pred nas, kako u napadu, tako i u odbrani. Slovačka nije ni malo jednostavan protivnik. Nikoga ne treba potcenjivati, iako slovimo za favorite, pogotovo zbog novog sistema. Moramo izuzetno koncentrisano da uđemo u obe utakmce, posebno ovu prvu. Imam puno nade u ovaj tim i očekujemo uvek velike rezultate. Ovo je važna utakmica, nadamo se najboljem jer svi bismo mi voleli da se nađemo u Španiji.

Jelena Lavko smatra da reprezentacija Slovačke nije ni malo naivna ekipa:

- Jeste da se one nisu dugo pojavljivale na prvenstvima, ali nas par koje smo igrale u Mađarskoj imale smo prilike da igramo sa reprezentativkama Slovačke i mislim da su neugodan protivnik. Ali, ako mi damo svoj maksimum i igramo svoju igru, posebno ono što trener želi od nas i na način na koji je zamislio, ne bi trebalo da bude problema. Mislim da smo sve veoma motivisane da se plasiramo na Svetsko prvenstvo.

PROČITAJTE JOŠ: