Božidar Maljković
OKS
Božidar Maljković

OKS

Božidar Maljković, Foto: OKS

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković rekao je da je ponosan na proces imunizacije sportista, za koju je istakao da nije obavezna.

- Ponosni smo na proces imunizacije sportista vakcinacijom koji smo sproveli zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta i Vladom Srbije. Sve je veći broj vakcinisanih i revakcinisanih sportista, što će pomoći da se oni što bolje spreme za nastup u Tokiju sa fokusom na sportske rezultate. Vakcinacija sportista nije obavezna, ali jeste poželjna jer će doprineti opštoj sigurnosti i zdravlju sportista, ali i kompletnog stanovništva u Srbiji, kao primarnom cilju - rekao je predsednik OKS.

Na prvoj redovnoj sednici Skupštine OKS u olimpijskom ciklusu "Pariz 2024", koja je održana putem interneta, usvojeni su finansijski izveštaj, izveštaj Nadzornog odbora za 2020. godinu, kao i finansijski plan za tekuću.

Maljković je rekao da Međunarodni olimpijski komitet i predsednik Tomas Bah pružaju "snažnu podršku" i OKS-u u sprovođenju imunizacije i "zaštiti sportista".