Odigran vaterpolo "večiti" derbi, prštalo u bazenu na sve strane
alo.rs
vaterpolo lopta
vaterpolo lopta, Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Sad se već može nazvati dominacijom - vaterpolisti Crvene zvezde su treći put u sezoni, a drugi put u domaćem prvenstvu, savladali večitog rivala Partizan. Ovoga puta crveno-beli su kao gosti na Banjici slavili sa 11:8 i tako stigli do osme prvenstvene pobede. Crno-beli su doživeli i šesti poraz.

Duel "večitih"  je prelomljen trećoj četvrtini. Zvezda je posle uvodnih 2:2 do poluvremena stigla do 4:2 na poluvremenu, a onda treću deonicu rešila u svoju korist rezultatom 3:0. Prelomila je sjajna odbrana ispred golmana Mišovića, što je potpuno poremetilo domaćina i izbacilo ga iz ritma. Partizan je krenuo na sve ili ništa u poslednjem kvartalu, koji je dobio rezultatom 6:4, ali to nije bilo dovoljno da se ugrozi slavlje gostujućeg tima. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Tankosić i Vukićević sa po tri pogotka, dok su sa druge strane Barać i Vergara dali po dva.

Igrači Zvezde su barem na kratko prestigli kragujevački Radnički na tabeli, kojeg večeras očekuje derbi protiv Šapca. Na prvom mestu je Novi Beograd, koj je ranije u ovom kolu bio ubedljiv protiv Banjice (20:4). Do pomeranja na samom vrhu tabele moglo bi da dođe u narednom kolu kada se sastaju Radnički i Novi Beograd. Crvena zvezda dočekuje Banjicu, dok Partizan gostuje Naisu.

PROČITAJTE JOŠ: