Maraton
EPA
Maraton

EPA

Maraton, Foto: EPA

Uprkos epidemiji koronavirusa, maraton "Špar" u Budimpešte održan je u nedelju po 35. put. Ovog puta bilo je manje prijavljenih nego inače, ali i pored toga došlo je trkača iz čak 20 različitih zemalja. Organizator, "Budapest Sportiroda", izjavio je da su zdravstvene mere koje su propisale ili preporučile vlasti bile ipoštovane, a trkači su morali da prođu merenje telesne temperature pre ulaska u takmičarsku zonu. Pre starta i nakon cilja, oni su takođe zamoljeni da nose maske i drže se na distanci.

Gaspar Cere pobedio je u muškoj konkurenciji sa vremenom 2:17:43, a Tunde Sabo odnela je trijumf u ženskoj konkurenciji sa vremenom 2:43:39.

Londonski maraton takođe je održan prošle nedelje, ali su trke u Atini, Parizu, Berlinu i Njujorku raznete zbog epidemije.

Maraton

EPA

Maraton, Foto: EPA

Prvi dan ovog festivala ponudio je sjajne i uzbudljive trke. Sadržaj je bio raznolik, kako za porodinče varijante, tako i za mlade ali i one starije.

Ljubitelji kraćih distanci mogli su da uživaju u raznim aktivnostima oko same staze, dok je najpopularnija trka bila ona na 10 kilometara.

PROČITAJTE JOŠ: