Mihael Šumaher
AP Photo/Luca Bruno, File
Mihael Šumaher

AP Photo/Luca Bruno, File

Mihael Šumaher, Foto: AP Photo/Luca Bruno, File

Oko Šumahera su se često lomila koplja, neki su ga optuživali za nemarnu i nekorektnu vožnju u svrhu postizanja rezultata, a upravo zbog takvog takmičarskog pristupa često su se postavljala pitanja o njegovoj ličnosti i karakteru van staze.

Braun, koji je kao tehnički direktor 'nadgledao' svih sedam Šumaherovih titula, kako u Ferariju, tako i Benetonu, kaže da je van staze bio prirodniji.

"Mihael je često bio pogrešno shvaćen. Ne znam da li se njemu lično baš sviđao imidž kakav je stvorio jer je bio zastrašujuća persona na mnoge načine. Ali ako ste ga poznavali, znali ste da je upravo suprotno, da je jako topla i prijatna osoba. Više puta sam ga upoznao sa ljudima koji su pre nego što su ga upoznali, mislili da je vredan prezira, užasan, a nakon upoznavanja njihovo se mišljenje u potpunosti promenilo. To se dogodilo dosta puta jer je postojao Mihael vozač na stazi i Mihael osoba van trka", rekao je Braun.

"Ne znam da li je iko ko je radio sa Mihaelom o njemu rekao ružnu reč. Ljudi koji su se utrkivali protiv njega imali su drugačije mišljenje, ali niko ko je sa njim sarađivao nije o njemu loše mislio zbog njegovog poštenja, zalaganja i ljudske strane. Bio je jaka ličnost svake ekipe u kojoj je bio i tragedija je to što mu se dogodilo, ali on je divan čovek", zaključio je Braun.

I dan danas Šumaher se skriven od javnosti oporavlja od skijaške nesreće u francuskim Alpima još od decembra 2013. godine, koja je za njega zamalo bila fatalna.

U početku se Šumaher nalazio u veštačkoj izazvanoj komi, a sedam godina nakon nesreće njegovo zdravstveno stanje strogo je čuvana tajna.

Šumaher je ostvario 72 od ukupno 91 Gren Pri pobede u Ferariju, a karijeru je okončao u redovima Mercedesa.

PROČITAJTE JOŠ: