Aleksandar Atanasijević
AP/FranciscoSeco
Aleksandar Atanasijević

AP/FranciscoSeco

Aleksandar Atanasijević, Foto: AP/FranciscoSeco

Peruđa je na društvenim mrežama objavila da prekida saradnju sa belgijskim stručnjakom:

- Razišli smo se sa trenerom Vitalom Hejnenom. Počevši od nedelje, pa do kraja finalne serije šampionata, tim će da predvodi Karmine Fontana. Klub želi da zahvali Vitalu Hejnenu na njegovom radu u protekle dve sezone i želimo mu puno sreće u budućoj karijeri - stoji u saopštenju finaliste plej-ofa na Apeninima.

Ova vest je najviše obradovala našeg Aleksandra Atanasijevića koji će konačno imati priliku da da opet zaigra u prvoj postavi. Jedan od najbojih igrača Peruđe u proteklih nekoliko godina, najzaslužniji za triplu krunu u Italiji 2018. godine, ove sezone je pao u drugi plan. Iako je imao ozbiljnu povredu na početku šampionata, posle operacije se uspešno oporavio i bio je spreman da se vrati na parket, ali nije dobijao šansu u timu Peruđe. Hejnen je više verovao Holanđaninu Ter Horstu na poziciji korektora. Ova situacija navela je Atanasijevića da najavi odlazak iz "đavola" posle dugih 9 godina.

Posle transfera Argentinca Lusijana de Čeka u Lube postao je i kapiten tima, ali je igrao veoma malo ove sezone.

Peruđa je ovog četvrtka u prvom meču plej-ofa delovala slabo. Vilfredo Leon i drugovi ništa nisu mogli da urade protiv Luba koji je pobedio lakše nego što se očekvalo posle četiri seta.

Atanasijević bi konačno mogao da se vrati u startnu postavu i sa  Kubancem, najboljim odbojkašem današnjice, Vilfredom Leonom, opet bude udarni tandem "đavola" u napadu na drugu titulu u istoriji.

Peruđa ove sezone nije uspela da osvoji Kup Italije koji je osvojio Lube, a u polufinalu Lige šampiona bolji od "đavola" bio je Trentino koji će 1. maja u Veroni da igra za titulu evropskog šampiona protiv poljske Zakse Keđežin koju s klupe predvodi naš Nikola Grbić.

Podsetimo, šampion Italije, zemlji u kojoj se godinama igra najbolja klupska odbojka na svetu, postaće tim koji stigne do tri pobede.