Radnički-Loznica
M. Metlaš
Radnički-Loznica

M. Metlaš

Radnički-Loznica, Foto: M. Metlaš

Smederevo, 19. septembar, 19 časova (TV Arena). Glavni gradski trg. Veče odluke. Noć šampiona Srbije.

Velika borba za titulu prvaka države u boksu, koja se odvijala u prethodna dva finalna meča, definitivno se završava majstoricom. U superuzbudljivoj završnici nacionalne lige Loznica je povela u „Lagatoru“, Radnički je uzvratio udarac na Crvenom krstu. Popravnog više nema.

FINALE SUPERLIGE

PRVI MEČ (Loznica)

Loznica-Radnički 10:4

DRUGI MEČ (Beograd)

Radnički-Loznica 8:6

MAJSTORICA (Smederevo)

Loznica-Radnički subota, 19

Šampionska zvona podjednako očekuju i jedni i drugi, Lozničani možda malo više s obzirom na to da im se u ring vraćaju provereni borci koji su zbog povreda propustili revanš. S druge strane, dodatni motiv „krstašima“ predstavlja činjenica da Radnički slavi 100 godina od osnivanja kluba, a titula bi došla kao kruna u proslavi velikog jubileja.

Akteri Loznice i Radničkog, logično, najavljuju trijumf svog tima, zato iz neutralnog ugla prognozu tražimo od Veljka Ražnatovića, profesionalnog boksera koji se prošle sezone nakratko oprobao i u amaterskim borbama i odlično poznaje učesnike finala.

Veljko Ražnatović

M. Metlaš

Veljko Ražnatović, Foto: M. Metlaš

- To što ćemo ime novog šampiona saznati u majstorici već sada predstavlja veliki trijumf srpskog boksa. Nije moglo uzbudljivije i bolje da bude. Očekujem noć punu iznenađenja. Čeka nas vatreno finale i, zaista, teško je unapred pretpostaviti ko će se na kraju radovati. U obe ekipe imam puno prijatelja, a raduje me povratak Sandra Poletana u redove Loznice koji mi je upropastio veče revanša na Crvenom krstu. Zbog povrede arkade nije mogao da boksuje, sada će biti spreman, a to onda puno menja stvari. Važno je da se srpski boks vraća na velika vrata, a Smederevci će imati privilegiju da prisustvuju trećem duelu dve naše najbolje ekipe. Nek pobedi bolji - kaže Ražnatović, koji je bio jedan od najglasnijih navijača uz ring na Crvenom krstu kada je Radnički produžio sebi život pobedom od 8:6 i tako zakazao večerašnju majstoricu.