Dragan Pešmalbek
RSS
Dragan Pešmalbek

RSS

Dragan Pešmalbek, Foto: RSS

Čelnici Rukometnog saveza Srbije vredno rade na pojačanju reprezentacije. Posle levog beka Tuluza, Uroša Borzaša, iz Francuske je angažovan i Dragan Pešmalbek, pivot Nanta i doskorašnji povremeni reprezentativac "trikolora". Reč je o momku rođenom 5. januara 1996, čija je majka takođe bila rukometašica.

- Moja mama je isto bila rukometašica. Rođena je u Loznici, ali je posle dugo živela u Valjevu. Život je odveo u Francusku gde je i ostala. Srećna je što ću igrati za Srbiju. Znam da će i celokupna familija u Srbiji biti oduševljena kada bude saznala - ispričao je 25-godišnjak za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Otac mu je Francuz i odrastao je u toj zemlji, ali Pešmalbek priča i srpski.

- Učim srpski već godinama i sada je to puno bolje. Verujem da neću imati problema sa komunikacijom, momci su dobri, verujem da će biti od pomoći ako bude trebalo. Poteškoća će biti sa gramatikom, ali važno je da razumem sve što se bude govorilo. Čujem da je odlična atmosfera u timu, već sam pričao sa nekim igračima. Ubeđivali su me da zaigram za Srbiju. Imam i saigrača u klubu Milana Milića koji me je već duže vreme ubeđivao da donesem takvu odluku. Srećan je, isto kao i ja. U petak sam obavestio selektora Žila i ljude iz tamošnje Federacije o svojoj odluci. Odmah zatim sam se javio direktoru Ratku Nikoliću i selektoru Đeroni - ispričao je novi član Orlova.