DUCI U ČETVRTFINALU BUENOS AJRESA Lajović ide na megdan Alkarazu
Tanjug/Ap

Srpski teniser Dušan Lajović uspeo je da se plasira u svoje prvo ATP četvrtfinale još od juna prošle godine pošto je u Buenos Ajresu opravdao blagu ulogu favorita i savladao domaćeg predstavnika Kamila Uga Karabelija sa lakih 6:3, 6:1. 

Ova uzbuđenja će tek dosegnuti vrhunac, jer će Duci, ukoliko misli još jedan korak dalje, morati preko drugog reketa sveta Karlosa Alkaraza koji je uspeo u tri seta da eliminiše Lasla Đerea.

Još od Kicbila, koji je i sam bio jedan blic u tmurnoj sezoni, Lajović je povezao dve lepe pobede. I to obe protiv Argentinaca usred Buenos Ajresa.

DA LI JE OVO POČETAK KRAJA? Nadalova agonija se nastavlja, Španac bi mogao da doživi strmoglav pad

Prvo je pao Sebastijan Baez koji je sa titulom iz Kordobe stigao u glavni grad, a sada i Karabeli koji je objektivno predstavljao manju opasnost po Srbina.

Ono što je najbitnije, Dušan nije pretrpeo niti jedan brejk na ovom meču, a sam je napravio po dva u oba seta.

Ako je i postojala opasnost, onda je ona prošla već u prvoj deonici kada je Lajović odbio ribrejk, da bi kasnije pokazao jednu stabilnu igru i produžio korak ka pobedi.

Sada, zadesio mu se veliki zadatak da pokuša da upiše najveću pobedu u svojoj karijeri i potuče drugog tenisera sveta.

Alkaraz je imao problema protiv Đerea, proveo je dva sata na terenu i izgubio set, pa ćemo videti koliko sada može Lajović u nastojanju da se domogne polufinala. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading