OTKRIVENA PRAVA ISTINA Pepe Imaz govorio u kakvim je odnosima sa Novakom, poslao mu jaku poruku posle trofeja u Melburnu
Tanjug/Ap

Španac Pepe Imaz bio je pre nekoliko godina vrlo blizak sa Novakom Đokovićem, međutim Srbin je baš u to vreme, u drugoj polovini 2016. godine, beležio nešto lošije rezultate. 

Zbog Španca je puklo između Novaka i trenera Borisa Bekera koji je zbog svega morao da napusti mesto prvog trenera. 

Imaz je do Noleta stigao preko njegovog brata Marka, kojem je pomagao dok se ovaj nalazio u depresiji. 

Španac koji ima školu "Ljubav i mir" i koji i danas drži razna predavanja, kontaktiran je od strane novinara lista i portala "Marka", a glavna tema bio je Novak Đoković.

OTKRIVENA PRAVA ISTINA Pepe Imaz govorio u kakvim je odnosima sa Novakom, poslao mu jaku poruku posle trofeja u Melburnu

EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

 

ODGOVORIĆU TI UMESTO NOVAKA Legendarni trener stao uz Đokovića i reagovao na brutalne napade na Srbina

- Novak je tip čoveka koji stalno želi da napreduje, i to je jedna od najvećih karakteristika Đokovića. I to ne samo u tenisu, već da se razvija i što se tiče života i zbog toga je on tako velika ličnost - istakao je Imaz. 

Pepe Imaz govorio je o svom odnosu sa Novakom Đokovićem. Njih dvojica u ranije često vodili poverljive razgovore, Nole je sa njim delio frustracije, misli i osećanja. Svaki put bi razgovor završavao zagrljajem.

- Nikad ja nisam bio neko ko je uticao na njegov tenis, a kamoli život. Želeo bih da se zna, da ja nisam neko ko zna više i da ga učim nekim stvarima. Niti sam ja neko ko mu daje savete. Mi razmenjujemo mišljenja, i to na obostrano zadovoljstvo. Iako ljudi širom sveta imaju totalno drugačiju percepciju naših odnosa. Ja sam obično ljudsko biće, isto kao što je i Novak. 

Imaz je bio čan Đokovićevog tima, često je bio i u njegovom boksu, a Nole se pojavljivao na njegovim predavanjima. Dotakao se i teme vezane za Novaka u 2022. godini, kada mu je bilo zabranjeno da igra tenis samo zato što nije želeo da se vakciniše protiv kovida.

- Zamislite da neko vama zabrani da radite ono što želite, a pritom niste odgovorni za tako nešto. To nije samo vezano za tenis, već i za neke ljudske stvari. Možete da zamislite kroz šta je on prolazio. Opet moram da istaknem da je za neke to bilo ispravno, za neke nije. Moramo ponovo da ponovim, on je ljudsko biće od krvi i mesa i sve to ga je strašno pogodilo. To je bila Novakova najteže godina, kako sa sportske strane, tako i sa ljudske - zaključio je Imaz. 

Kao što smo ranije konstatovali, zbog odnosa sa Pepeom Imazom pukla je saradnja između Novaka Đokovića i Borisa Bekera.

Filozofija Španca, u kojoj ima mesta i za pojmove kakvi su telepatija i levitacija, nije se nimalo dopala Bekeru. Nemac je govorio kako u tenisu "moraš biti egoista, jer 24 časa, sedam dana u nedelji, sve zavisi od tebe".

- Novak mora da kaže da li te dve stvari mogu da idu jedna sa drugom. Naučeni smo da budemo egoisti, ali to vodi u depresiju, vodi ka stresu. Moj je stav da moraš da radiš stvari koje neće hraniti čudovište koje se zove ego - rekao je Imaz, koji je naglasio da nikada nije imao nijedan problem sa Bekerom, za kojeg je rekao da je "fantastično ljudsko biće". 

Njih dvojica su se čuli posle uspeha u Melburnu.

- Poslao sam mu poruku i rekao mu da ga volim. Trofej je sjajna stvar, ali ono što nas je on naučio je mnogo sjajnije, a to je taj momenat emocija i ljubavi. U tom zagrljaju sa porodicom je pokazao da je ljudsko biće, a ne hladna mašina. Nije tu u momentu njegovog dolaska u boks bilo toliko euforije koliko osećanja svesnosti, empatije i ljubavi - kazao je Imaz.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading