AGASI OPET SVE ŠOKIRAO Bio je prvi na svetu, osvajao grend slemove, priznao da se dopingovao, trenirao Đokovića, a sada je osvojio milion dolara u sportu za koji nikad niste čuli
Foto: EPA/EPA-EFE/LUKAS COCH

Slavni Amerikanac Andre Agasi osvojio je osam grend slem titula i 101 nedelju je proveo na čelu ATP liste. 

Međutim, po završetku karijere sve je šokirao kada je priznao da se dopingovao. Svojevremeno je otkrio da ga je pomoćni trener naveo na korišćenje metamfetamina 1997. godine, kako bi prevazišao igračku i emocionalnu krizu u kojoj se nalazio.

Agasi je igračku karijeru okončao 2006. godine, a kasnije se oprobao u ulozi trenera. Amerikanac je zajedno sa Radekom Štepanekom trenirao Novaka Đokovića 2017. godine, ali ta saradnja nije davala željene rezultate, pa su se ubrzo rastali.

AGASI OPET SVE ŠOKIRAO Bio je prvi na svetu, osvajao grend slemove, priznao da se dopingovao, trenirao Đokovića, a sada je osvojio milion dolara u sportu za koji nikad niste čuli

EPA/ Yoan Valat

 

 

Dugo se nije pisalo o nekadašnjem broju jedan, ali je sada opet u centru pažnje i to zbog sporta za koji nikada niste čuli.

Agasi je nedavno pobedio na "Piklbol slemu", gde je igrao u dublu sa drugom teniskom ikonom, Endijem Rodikom i savladao tandem Džon Mekinro i Majkl Čeng.

Piklbol je inače sport koji je mešavina tenisa, stonog tenisa i badmingtona. Osnovan je 1965, a igra se na terenu dimenzija za badmington, dok je mreža teniske visine i pravila su slična tom sportu. Reket i loptica su najsličniji onima iz stonog tenisa.

 

 

U poslednjih nekoliko godina je doživeo ekspanziju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nakon pobede na turniru i nagrade od milion dolara, Agasi je šokirao fanove svojom novom ljubavlju prema piklbolu.

Agasijeva podrška piklbolu dolazi nakon kritika Rene Stabs, bivše teniserke koja je tvrdila da je sport ponižavajući za ATP legende i da učestvuju za sitan novac. Agasi se, međutim, ne slaže i smatra da piklbol zahteva isto toliko energije i snage kao i tenis, kako je rekao u intervjuu posle meča.

Na pitanje da li bi ponovo igrao piklbol, Agasijev odgovor je bio jasan

- Sto posto momci… Nikad nisam mislio da ću ovo reći, ali igraću ovo dokle god mogu da hodam - poručio je Agasi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading