NOLETOVI NAVIJAČI GA PAMTE PO URNEBESNOJ REPLICI Čuveni Italijan prognozirao Novakov meč, pa ovo poručio Srbinu
Foto: EPA/EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Čuveni italijanski komentator Ubaldo Skanagata, poznat po čuvenoj replici "Not too bad" koju mu je Novak uputio na Australijan Openu 2020. godine na konferenciji, ponovo se oglasio i za Kurir prokomentarisao Novakov meč protiv Musetija koji se danas igra. 

-Museti se odlično seća prethodnih mečeva protiv Novaka – a pogotovo onog sa Rolan Garosa 2021. – kada je imao prednost od 2:0 u setovima. Tada je Novak iskusno otišao na “toalet pauzu”, Lorencu “pao adrenalin” – i svi znamo šta se desilo do kraja. Museti je tada dobio veliki nauk – i misli da nikada više neće dozvoliti da ga nešto tako poremeti. Uz to, otkrio je kako treba igrati protiv Novaka na šljaci - kaže Skanagato. 

ŠOK U MONTE KARLU Četvrti igrač sveta ispao u trećem kolu, Nemac priredio veliko iznenađenje

NOLETOVI NAVIJAČI GA PAMTE PO URNEBESNOJ REPLICI Čuveni Italijan prognozirao Novakov meč, pa ovo poručio Srbinu

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

 

Potom je istakao i važnost meča. 

-Nesumnjivo će ovaj meč biti veoma važan za obojicu – a naročito prvi gemovi, jer I dalje traže da uspostave samopouzdanje i ritam u svojoj igri. Đoković će želeti da dođe do zaključka na kom nivou se nalazi njegova igra u ovom momentu, kao i Museti. U tom smislu će otvaranje meča biti posebno bitno, kako će igrati u prvim gemovima – ali, naravno, najvažniji gem u meču uvek biva – onaj poslednji - malo se šali Skanjagata - saglasan da bi u prelomnim trenucima frenetična podrška dominantno italijanske publike mogla da da dodatnu snagu i motive njihovom ljubimcu Musetiju.

I za iskusnog Italijana – stanje podloge bi moglo da ima presudnu ulogu – i u tom smislu blago favorizuje najboljeg igrača sveta: 

-Čini nam se da je podloga znatno brža nego prethodnih godina, što je potpuno suprotno u odnosu na većinu proteklih godina. Tereni u Monte Karlu su uobičajeno veoma spori, podložni uticaju čestih padavina i vlage – jer se nalaze na obali – i statusna promena na brže uslove će ih učiniti bližim iskustvu igranja na tvrdoj podlozi. Zbog toga smo u dosadašnjem toku turnira videli nešto veći broj asova i vinera – čime se potvrđuje da bi teren mogao mnogo više da odgovara igračima koji vole da nastupaju na brzoj podlozi - zaključuje Skanjagata – jasno favorizujući Đokovića u pogledu konačnog ishoda.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading