MOŽE LI NEMAC UKROTITI BIKA? Štruf čuva Novaka na tronu
Foto: EPA

Nemac Lenard Štruf je nakon preokreta pobedio u polufinala mastersa u Madridu ruskog tenisera Aslan Karaceva sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:4). Štruf je postao prvi teniser ikada koji je kao laki luzer uspeo da se domogne finala nekog mastersa, a tamo ga danas (18.30) čeka Karlos Alkaraz.

Taj meč će biti i te kako važan i za Novaka Đokovića, jer bi Nemac mogao da mu pomogne da ostane na prvom mestu na ATP listi. Ukoliko Alkaraz slavi, biće mu potrebno da se u Rimu samo pojavi na startu (prošle godine nije igrao i ne brani poene) i preteći će Noleta pred Rolan Garos.

Bez linijskih sudija od 2025.

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) donela je odluku da ukine funkciju linijskih sudija od 2025. godine. Zameniće ih video-tehnologija koja će pratiti kretanje loptica i signalizirati kad završe u autu.

- Ovo je istorijski trenutak za naš sport koji zaslužuje najprecizniji oblik suđenja i oduševljeni smo što možemo da to uvedemo tokom cele naše sezone 2025. godine - izjavio je predsednik ATP-a Andrea Gaudenci.

- Neverovatno, nisam uopšte razmišljao o tome. Igrao sam finale ranije u Minhenu 2021. godine, ali tada nije bilo publike zbog kovida. Mislim da će danas biti dosta publike i veoma sam srećan što sam u finalu. Protiv Karlitosa sam odigrao neverovatan meč na Vimbldonu prošle godine, malo je falilo da ga pobedim. Sada će biti drugačije. Igra se u Španiji, na šljaci, mislim da ima 20:0 na španskim šljakama - poručio je Nemac.

MOŽE LI NEMAC UKROTITI BIKA? Štruf čuva Novaka na tronu

undefined

 

Alkaraz se plasirao u finale mastersa u Madridu, pošto je u polufinalu pobedio Hrvata Bornu Ćorića 2:0, po setovima 6:4, 6:3.

 - Morao sam da budem koncentrisan, znali smo da će ovo biti rat. Bilo je vremena kada sam sebi ponavljao ono što sam rekao na US Openu, da sam bik i da to mogu - rekao je Alkaraz.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading